fbpx

                                                                             pictogramae

Festivalului de Romanțe ”Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale pentru UNESCO

Festivalului de Romanțe ''Crizantema de Aur''

Festivalului de Romanțe ”Crizantema de Aur”

Cea de-a 49-a ediție a Festivalului de Romanțe Crizantema de Aur se va desfășura, în perioada 20-22 octombrie, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în competiție fiind înscriși 14 concurenți, se arată într-un comunicat al Teatrului “Tony Bulandra” din Târgoviște.

Printre cei care vor susține recitaluri la festival se numără Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Florin Georgescu, Matilda Pascal Cojocărița, Alina Mavrodin.

”Ediția a 49-a a Festivalului ‘Crizantema de Aur’ va fi structurată pe trei mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație, Recitaluri extraordinare susținute de mari artiști din România și din Republica Moldova, acompaniați de orchestre și de dirijori profesioniști (…). Concursul de interpretare va aduce la rampă 14 concurenți selecționați în urma preselecțiilor regionale”, se arată în comunicatul de presă.

Prezentatorii Festivalului ”Crizantema de Aur” sunt Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu, Miruna Ionescu și Silviu Biriș.

”Joi, 20 octombrie: Recital ‘Surorile romanței’ — romanțe, șansonete, canțonete și fado-uri interpretate de Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Sorin Lupu și Daniel Pop (ultimii doi — laureați ai Festivalului ‘Crizantema de Aur’); Vineri, 21 octombrie: Recital ‘De amorul romanței’ — cu Alina Mavrodin și Florin Georgescu; Recital ‘Romanța ca un Talisman’ — cu Alin Oprea și trupa ‘Talisman’; Sâmbătă, 22 octombrie: Recital extraordinar ‘Podul de Crizanteme Târgoviște-Chișinău’, cu participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga. Recital extraordinar ‘Romanțe de aur’ cu: Matilda Pascal Cojocărița, Mirela Spînu, Traian Jurchela și Ionuț Fulea”, se arată în comunicatul organizatorilor privind programul festivalului.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul “Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România.

e-Cultura.info / Autor: Cornelia Dumitru


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     
      
                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer