fbpx

Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

Festivalul Interntional al Muzicii si Dansului

Constănțenii îmbracă hainele de sărbătoare, ca de 40 de ani încoace, cu ocazia Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care la început s- a numit ”Luna Operei”, apoi a avut multe denumiri, iar de câțiva ani, acesta poartă numele unei sinteze, unui ansamblu al celor mai diverse genuri, de la balet clasic, operetă, jazz, concerte simfonice, până la balet neo- clasic pe ritmuri latino și latino- americane, dar și italienești.

Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului, cel mai aşteptat eveniment al toamnei culturale de la malul mării, ajuns la ediţia a 40-a, se va desfăşura în perioada 25 octombrie – 23 noiembrie. Această manifestare cultural-artistică devenită tradiție la Constanța este organizată de Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” și Ministerul Culturii.

Festivalul va debuta cu premiera baletului „Romeo și Julieta”, pe 25 octombrie. Pe toată durata festivalului, constănțenii sunt invitați să urmărească 16 spectacole, după cum spune Horațiu Cherecheș, coregraful premierei ”Romeo și Julieta”.

”Festivalul nu va atrage atenția prin jocuri de lumini, artificii, ci prin interpreți valoroși, unii veniți din Japonia și America și printr- o calitate deosebită a spectacolelor. Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski luptă permanent pentru a exista, prin acte artistice făcute cu drag și credință, nu numai din datorie. Instrumentiștii interpretează mai multe genuri muzicale, deoarece sunt puțini, sunt multe posturi descoperite, astăzi s- a dat concurs pentru postul de soprană, rămas liber prin plecarea în Germania a Mădălinei Sandu. Bugetul pentru acest festival din partea Ministerului Culturii a fost unul de penalitate, pentru că acest teatru nu ar fi trebuit să mai existe de anul trecut, dar nu se va simți lipsa banilor. Scenografa Natalia Cornilova, venită din Rusia, pictează neobosită încă, decoruri și coase paiete, iar menirea noastră este de a aduce acte culturale de calitate pentru publicul constănțean, care ne dorim să ne răsplătească prin aplauze”, a declarat directorul Teatrului ”Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, la conferința de presă de dinaintea celei de-a 40 a ediții a Festivalului.

Pentru ca publicul să aibă acces la toată această paletă, pachetele speciale vor costa între 200 lei, pentru toate cele 14 spectacole, abonamentul pentru 13 spectacole- 190 lei, 12 spectacole- 185 lei, 11 spectacole- 180 lei, 10 spectacole- 175 lei, 9 spectacole- 170 lei, 8 spectacole- 160 lei și 150 lei, pentru 7 spectacole.

Diferența mică de preț reprezintă, tocmai dorința ca melomanii constănțeni să poată urmări, serile de la ora 18.30, spectacolele care aduc echilibru și liniște în viața celor care iubesc muzica. Pentru premiera baletului Romeo și Julieta din data de 25 oct.2014, în afara abonamentului, biletele se vând la acest spectacol cu 50, 40 și 30 lei pentru pensionari si elevi.

La Flautul Fermecat din 01.nov.2014 biletele se vând în afara abonamentului cu 40,30 și 25 lei. La recitalul extraordinar – Leontina Văduva din 11.nov.2014, biletele se vând în afara abonamentului cu 40,30 și 25 lei.
Pentru toate celelalte evenimente din festival costul biletelor va fi în funcție de loc între 40,30,25,20 și 15 lei, pentru grupuri organizate de elevi și studenți și pentru pensionari, pe bază de legitimație.

e-Cultura.info

 

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.