fbpx

                                                                             pictogramae

Festivalului internaţional de folclor Peştişorul de aur are loc la Tulcea

Festivalului internaţional de folclor

Festivalului internaţional de folclor “Peştişorul de aur”

Ansambluri folclorice din 11 ţări participă la sfârşitul acestei săptămâni la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii “Peştişorul de aur” de la Tulcea, singurul eveniment de gen din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO.

Festivalul internaţional de folclor pentru copii “Peştişorul de aur” a fost deschis, miercuri seara, în centrul oraşului Tulcea, cu un moment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul a început cu o paradă a portului popular pe principalele străzi ale oraşului, cei 1.400 de membri ai ansamblurilor folclorice participante care reprezintă 11 state, Bulgaria, China, Cipru, Franţa, Georgia, Italia, Macedonia, România, Slovacia, Serbia şi Ucraina, oprindu-se în Piaţa Mircea cel Bătrân din centrul municipiului pentru alocuţiunile autorităţilor.

Directorul general al Ansamblului artistic Baladele Deltei, Ştefan Coman, a declarat că festivalul reuneşte ansambluri folclorice care nu au mai participat la evenimentul găzduit de Tulcea.

Astfel, ansamblurile artistice provin din 11 judeţe din România, precum şi din Italia, Franţa, China, Ucraina, Macedonia, Georgia, Slovacia, Serbia, Bulgaria şi Cipru.

“Având în vedere faptul că anul acesta marcăm Centenarul Marii Uniri, vom avea o deschidere deosebită. Toate ansamblurile participante vor veni pentru prima dată în Tulcea, iar spectatorii din judeţ vor putea vedea, de asemenea pentru prima oară, folclor din Cipru de Nord, Italia, Franţa şi China”, a afirmat Coman.

El a amintit că evenimentul este singurul festival de folclor pentru copii din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO şi că este apreciat drept unul dintre cele mai bine structurate şi organizate.

“În cartierele Vest şi Neptun, în zilele de 9 şi 10 august, ansamblurile folclorice vor susţine spectacole începând cu orele 18,00”, a menţionat directorul general al Ansamblului Baladele Deltei.

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii “Peştişorul de aur” este organizată de Ansamblul artistic Baladele Deltei din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Tulcea.

Pentru desfăşurarea acestei acţiuni, Ministerul Educaţiei a alocat 18.000 lei, Consiliul Judeţean a acordat 80.000 de lei, iar Primăria municipiului, prin ansamblu, 175.000 de lei.

e-Cultura.info / Editor: Marius Frăţilă.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer