fbpx

                                                               pictogramae

Festivalului International de Statui Vivante în Herastrău

In perioada 7-9 iunie 2014 Teatrul Masca organizeaza in Bucuresti, in Parcul Herastrau, sub inaltul patronajul Primarul General al Capitalei si in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti cea de a IV-a editie a Festivalului, se arată într-un comunicat al organizatoriilor.

International de Statui Vivante, in buna traditie a spectacolului nonverbal pe care o cunoasteti dar, avand in plus anul acesta o participare remarcabila de spectacole de statui si grupuri de statui vivante din Olanda, Italia si Marea Britanie. O buna parte din acestea au obtinut premii importante in marile concusuri nationale din internationale europene de lunga traditie din Olanda, Belgia, Portugalia, Germania.

Postul national de televiziune TVR2 este partenerul media al Teatrului Masca. “Un festival dedicat statuilor vii este o şansă oferită publicului nostru de a trăi din plin misterul creaţiei, de a ieşi, fie şi pentru câteva clipe, din cenuşiul vieţii de zi cu zi, de a se bucura de frumos, de energie, de seninătate, de calm, de zâmbet. Un parc precum Herăstrăul, atât de frumos şi atât de iubit va purta în amintirea aerului şi frunzelor sale iluzia pe care, ca o Fata Morgana, i-o vor fi dăruit statuile noastre vii, iluzia că este însuşi Universul în care forţa fantastică a Actorului înşiră planete şi galaxii, comete şi nori nesfârşiţi de praf stelar. Pentru trei zile, Parcul Herăstrău va fi ascunsul şi misteriosul creuzet al lui Dumnezeu!” –spune Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

 La festival vor participa actori ai Teatrului Masca cu 24 de reprezentatii de grupuri de statui vivante si 10 profesionisti ai acestei arte din Europa cu statui individuale sau de grup. Vor fi prezenti din Olanda compania Levend Theater cu artistii Lodewijk Cornelis van Dijk, Margjs Marije van’t Oever, Christian Raymond Dol, Johanna Clasina Maria van de Pas si Lucas Clarijs, compania Living Sculpture Beeldtheater cu Bart Faseur, compania Beeldje.nl cu Snijders Richard Minco si Renske Polman, Totaal Theater cu Krist Doomerenik si din Marea Britanie artistul Maricel Harabagiu.

Serile se vor incheia cu spectacole de teatru jucate in tehnica de statuie vivanta, dupa scenarii special elaborate, specifice acestui festival sustinute de actorii Teatrului Masca in Noaptea furtunoasa, Pierrot Lunatecul, Parcul si Fior d’Amor in Bucuresci si de trupa Teatrului Silenzio din Italia cu spectacolul White Signes.

 Festivalul International de Statui Vivante editia IV-a a invitat artistii fotografi profesionisti si amatori de orice varsta, Cluburile si Scolile de fotografie sa participe la festival, sa fotografieze si sa trimita pana la 20 de fotografii reprezentative pentru fiecare artist. Teatrul Masca intentioneaza sa expuna fotografiile alese in urma unei selectii in spatiul teatrului si, daca vor permite conditiile, la toamna intentioneaza sa organizeze o expozitie intr-o sala din Bucuresti dedicata acestui gen de manifestari. Deasemenea, o parte dintre fotografii vor intra intr-un album al celei de a 4-a editii a Festivalului International de Statui Vivante ce va fi editat ulterior.

 La invitatia Teatrului Masca tineri artisti plastici vor urmari spectacolele festivalului si vor expune lucrarile realizate la fata locului – desen/grafica/pictura –inspirate de acestea. Lucrarile vor putea fi achizitionate de publicul spectator.

In timp ce teatrele din Bucuresti produc si prezinta spectacole clasice si festivaluri intr-un spatiu concurential foarte activ, Teatrul Masca promoveaza un stil aparte, de teatru alternativ, verbal si nonverbal, cu accente pe expresia corporala, schimband spatiile de joc obisnuite cu spatii neconventionale, dansul cu miscarile statuilor vivante si creand permanent mijloace de exprimare neobisnuite.

Acest specific face din Teatrul Masca un produs aparte al culturii romanesti contemporane si aduna oamenii in jurul lui oricand si oriunde, fie ca e vorba de Bucuresti, Madrid, Cracovia sau Cairo fie ca vorbim de publicul din locuri indepartate sau defavorizate din Romania in care Teatrul Masca a dus bucuria spectacolului.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest