fbpx

Lucrări din ţara prezentate în cadrul Festivalului Naţional de Artă Naivă

Festivalul Naţional de Artă Naivă

Festivalul Naţional de Artă Naivă

100 de lucrări din toată ţara vor fi prezentate în cadrul Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc, în perioada 14-17 octombrie, la Oradea.

Ediţia din acest an va găzdui aproape 100 de lucrări din toată ţara, realizate de 20 de artişti, atât contemporani cât şi aparţinând unor artişti de mult dispăruţi, majoritatea foarte căutaţi de colecţionari.

“Ne bucurăm să putem organiza, an de an, iată suntem în al şaptelea, acest festival dedicat unei arte de nişă, transformând astfel capitala Bihorului, pentru câteva zile, în capitala artei naive contemporane româneşti. Scena artistică naivă prinde contur, încet, dar sigur, pe fondul unui interes tot mai mare din partea consumatorilor mai vechi sau mai noi. Şi, dacă ţinem cont că la ediţia de anul trecut aproape 75% din expoziţie a fost vândută, chiar se pare că arta naivă câştigă teren”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, organizatorul evenimentului, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Naivi din România, Mircea Stroe.

În cadrul Festivalului Naţional de Artă Naivă, pe lângă secţiunea “debutantul anului”, reprezentată anul acesta de Maria Ghercă, şi celelalte manifestări – conferinţe, lansare de carte, workshop-uri, spectacole de teatru ţărănesc – a fost introdusă şi proiecţia de film documentar.

Şcoala Populară de Arte din Botoşani expune lucrări din colecţia proprie, aparţinând unor artişti naivi absolvenţi ai instituţiei.

Vernisajul festivalului la avea loc joi, 15 octombrie, ora 17,30, la Muzeul Ţării Crişurilor. Vizitatorii vor putea admira aproape toate tehnicile artistice: pictură în ulei şi acrilic, grafică (gravură), sculptură, ceramică şi, în premieră la această ediţie, tapiserie (atât manuală cât şi ţesută în tehnicile haute lisse şi bas lisse).

Prin evenimentele dedicate s-a reuşit formarea unui nucleu de oameni care vor să afle mai multe despre acest gen de artă şi din care vor apărea viitorii colecţionari de artă naivă.

Asociaţia Artiştilor Naivi din România a fost înfiinţată la Oradea în anul 2014 şi reuneşte aproape toţi creatorii de artă naivă din ţară, deocamdată 30 de artişti.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.