fbpx

                                                                             pictogramae

Festivalului Umorului ‘Constantin Tănase’ la Vaslui

Festivalul Umorului 'Constantin Tănase'

Festivalul Umorului ‘Constantin Tănase’

Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Umorului ‘Constantin Tănase’ a debutat duminică, la Vaslui. Organizat o dată la doi ani, festivalul are mai multe secțiuni: interpretare, film de comedie, salon de literatură, salon de caricatură, la care se adaugă reprezentațiile de teatru.

Ca noutate, la ediția de anul acesta a festivalului s-a deschis, la Casa de Cultură ‘Constantin Tănase’, Sala Studio ‘Valentin Silvestru’, unde vor evolua actori vasluieni, iar concursul de interpretare se va desfășura în orașul Negrești.

Vreme de opt zile, Vasluiul este capitala umorului românesc. Cu toate că nu mai are amploarea de odinioară, acest festival al umorului rezistă la Vaslui de mai bine de 45 de ani și este dovada vie a faptului că oamenii din această zonă știu să aprecieze umorul de calitate. Suntem încântați de faptul că spectacolele care vor fi prezentate pe scena Casei de Cultură se joacă cu casa închisă. Sperăm că toate secțiunile festivalului vor fi apreciate de vasluieni’, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Festivalul a debutat cu o paradă a personajelor ‘Funny Art’, după care Teatrul ‘Masca’ din București a prezentat un spectacol de statui vivante ‘Sub semnul îngerului’. În paralel, în sala Studio a Casei de Cultură, s-a desfășurat spectacolul ‘Orfanii’, de Dennis Kelly, iar prima zi de festival s-a încheiat cu spectacolul ‘Hronicul găinarilor’ de Aurel Busuioc, în regia lui Petru Hadârcă, prezentat de Teatrul Național ‘Mihai Eminescu’ din Chișinău.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer