fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Filme documentare despre patrimoniul şi istoria Capitalei la palatul Suțu

Muzeul Municipiului București - Palatul Șuțu

Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu

Muzeul Municipiului Bucureşti lansează pe site-ul instituţiei o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului şi istoriei Capitalei.

Informaţii noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de experţii muzeului în interviurile pe care le-au acordat. Este, pentru lumea muzeală, o nouă manieră de a comunica online şi de a prezenta materiale cu valoare adăugată serie specială, intitulată “Bucureşti – prezent şi prognoză” este dedicată istoriei Capitalei.

“Pe parcursul a patru episoade speciale se pătrunde în Timpul Oraşului Bucureşti. Istoria sa începe din Evul Mediu, apoi sunt oferite detalii despre Bucureştiul secolelor XIX şi XX şi ajunge până în prezent. Miniseria oferă o perspectivă integrată referitoare la viaţa strămoşilor noştri, ajungând până la viaţa bunicilor noştri de acum 100 de ani. Firul narativ descrie şi anii de război şi de ocupaţie străină pentru o bună parte din România, printre care şi Capitala ţării. De la discurs, la vestimentaţie, de la cotidian la sistemul medical, regalitate şi noi mitologii politice, toate sunt incluse în această video-biografie istorică”, se arată în documentul citat.

Alte filme documentare poartă titluri precum: “Istoria Palatului Suţu şi a rolului său în istoria bucureşteană”, “Cum se dezvăluie publicului secretele aristocraticului Palat Suţu”, “Povestea înfiinţării Pinacotecii Muzeului Municipiului Bucureşti”, “Rolul Pinacotecii Muzeului Municipiului Bucureşti în viaţa cetăţii”, “La Observator, călătoreşti printre stele cu ajutorul aparaturii ultraperformante”, “Cine este amiralul care a construit o casă ca o navă, de unde poţi să vezi tot cerul”, “Ce poţi afla vizitând Muzeul Victor Babeş despre acest mare savant român”, “Misterele Muzeului Vârstelor de la Casa Filipescu-Cesianu”, “Casa lui Theodor Aman, prima casă-atelier de artist din România”, “Clădirea ce adăposteşte Muzeul Gheorghe Tattarescu, monument istoric din 1951”, “Cine a locuit şi creat în Casa Storck, o reşedinţă ca o Grădină a Edenului”, “Pe urmele trecutului. Colecţia ‘Maria şi dr. George Severeanu”, “Cum s-a concretizat pasiunea profesorului Minovici pentru arta poporului nostru”, “Prima reşedinţă a lui Vlad Ţepeş din inima Bucureştiului”, “Muzeu memorial dedicat unuia dintre cei mai charismatici actori români”, “‘Muzeul de Arheologie’ de la Casa Filipescu-Cesianu: Zeiţe şi şamani în credinţele străvechi”, “Chipul lui Mihai Viteazu de la Palatul Suţu”, “Istoria europeană a străzii Lipscani din Bucureşti”, “Ex libris meis” – “Din cărţile mele”.

Toate filmele documentare pot fi vizualizate accesând link-ul: http://muzeulbucurestiului.ro/filme-documentare.html

Aceasta este prima serie a proiectului, noi filme documentare urmând a fi prezentate şi postate pe site-ul Muzeului Municipiului Bucureşti îndată după finalizarea lor.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest