fbpx

Filmul “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în deschiderea Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest

Filmul “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, regizat de Cristian Mungiu, va fi prezentat într-o proiecție de gală, prilejuită de aniversarea a 10 ani de la Palme d’Or, în deschiderea Les Films de Cannes a Bucarest, vineri, la Cinema Muzeul Țăranului,

Gala de deschidere a evenimentului, la care vor fi prezenți protagoniștii filmului — actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov și regizorul Cristian Mungiu — va începe la ora 19,00, iar proiecția filmului, remasterizat cu ocazia aniversării, va avea loc de la ora 20,30.

Pe toată durata festivalului, cele mai așteptate filme românești ale toamnei cinematografice vor fi prezentate la Cinema Muzeul Țăranului, în cadrul secțiunii “În avanpremieră”. Secțiunea propune câte un spectacol de film românesc în fiecare seară de festival, prezentând în avanpremieră cele mai recente filme românești premiate în festivaluri: “Soldații și Pororoca” (premii la San Sebastian), “Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (premii la Sarajevo), “Antonio și Catarina” (Locarno) sau “Scurtcircuit” (Shanghai). Toate proiecțiile au loc în prezența echipelor filmelor.

Secțiunea se va deschide cu o proiecție inedită pentru publicul românesc — un film work-in-progres, intitulat “În pronunțare”, debutul Mihaelei Popescu, care îi are ca protagoniști pe Cuzin Toma și Dorotheea Petre.

Tot la Cinema Muzeul Țăranului este programat și cel de-al șaptelea film regizat de Dan Chișu, “Aniversarea”, care va fi prezentat în curând în competiția oficială de la Varșovia. “Aniversarea” este ultimul film în care a jucat regretatul actor Mircea Albulescu.

Săptămâna de film românesc din cadrul festivalului se încheie cu o proiecție specială dedicată câștigătorului Premiului Un Certain Regard din 2005, “Moartea domnului Lăzărescu”, în prezența echipei, proiecție prilejuită de relansarea filmului pe DVD.

Organizatorii precizează că încasările de la proiecția aniversară a filmului “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” vor fi donate Asociației Ovidiu Ro, care militează pentru școlarizarea copiilor de la cele mai fragede vârste, cele de la proiecția filmului “Vânătoare” vor fi direcționate către Asociația pentru drepturile animalelor Dog Rescue, cele de la “Moartea domnului Lăzărescu” vor merge către Asociația Dăruiește viață, pentru proiectul primei clinici integrate de oncologie și radioterapie de la Spitalul de copii “Marie Curie”, iar pe 22 octombrie va avea loc o proiecție specială cu “Amintiri din Epoca de Aur, partea 1”, ale cărei încasări vor merge la asociația ActivRandom pentru susținerea persoanelor cu statut de refugiat.

Ediția a VIII-a a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest este organizată, în perioada 13 — 22 octombrie, de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din București.

Les Films de Cannes a Bucarest este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, de Centrul Național al Cinematografiei și de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul programului cultural “București — Oraș participativ”, cu sprijinul Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques și al Institutului Cultural Român.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.