fbpx

                                                                             pictogramae

Filmul “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în deschiderea Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest

Filmul “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, regizat de Cristian Mungiu, va fi prezentat într-o proiecție de gală, prilejuită de aniversarea a 10 ani de la Palme d’Or, în deschiderea Les Films de Cannes a Bucarest, vineri, la Cinema Muzeul Țăranului,

Gala de deschidere a evenimentului, la care vor fi prezenți protagoniștii filmului — actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov și regizorul Cristian Mungiu — va începe la ora 19,00, iar proiecția filmului, remasterizat cu ocazia aniversării, va avea loc de la ora 20,30.

Pe toată durata festivalului, cele mai așteptate filme românești ale toamnei cinematografice vor fi prezentate la Cinema Muzeul Țăranului, în cadrul secțiunii “În avanpremieră”. Secțiunea propune câte un spectacol de film românesc în fiecare seară de festival, prezentând în avanpremieră cele mai recente filme românești premiate în festivaluri: “Soldații și Pororoca” (premii la San Sebastian), “Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (premii la Sarajevo), “Antonio și Catarina” (Locarno) sau “Scurtcircuit” (Shanghai). Toate proiecțiile au loc în prezența echipelor filmelor.

Secțiunea se va deschide cu o proiecție inedită pentru publicul românesc — un film work-in-progres, intitulat “În pronunțare”, debutul Mihaelei Popescu, care îi are ca protagoniști pe Cuzin Toma și Dorotheea Petre.

Tot la Cinema Muzeul Țăranului este programat și cel de-al șaptelea film regizat de Dan Chișu, “Aniversarea”, care va fi prezentat în curând în competiția oficială de la Varșovia. “Aniversarea” este ultimul film în care a jucat regretatul actor Mircea Albulescu.

Săptămâna de film românesc din cadrul festivalului se încheie cu o proiecție specială dedicată câștigătorului Premiului Un Certain Regard din 2005, “Moartea domnului Lăzărescu”, în prezența echipei, proiecție prilejuită de relansarea filmului pe DVD.

Organizatorii precizează că încasările de la proiecția aniversară a filmului “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” vor fi donate Asociației Ovidiu Ro, care militează pentru școlarizarea copiilor de la cele mai fragede vârste, cele de la proiecția filmului “Vânătoare” vor fi direcționate către Asociația pentru drepturile animalelor Dog Rescue, cele de la “Moartea domnului Lăzărescu” vor merge către Asociația Dăruiește viață, pentru proiectul primei clinici integrate de oncologie și radioterapie de la Spitalul de copii “Marie Curie”, iar pe 22 octombrie va avea loc o proiecție specială cu “Amintiri din Epoca de Aur, partea 1”, ale cărei încasări vor merge la asociația ActivRandom pentru susținerea persoanelor cu statut de refugiat.

Ediția a VIII-a a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest este organizată, în perioada 13 — 22 octombrie, de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din București.

Les Films de Cannes a Bucarest este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, de Centrul Național al Cinematografiei și de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul programului cultural “București — Oraș participativ”, cu sprijinul Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques și al Institutului Cultural Român.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer