fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Filmul ‘Bacalauteat’ al regizorului Cristian Mungiu caştigatorul premiului pentru regie – VIDEO

Regizorul Cristian Mungiu

Regizorul Cristian Mungiu

Premiul pentru regie la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes a fost acordat ex-aequo, regizorului Cristian Mungiu pentru filmul “Bacalaureat”

Cristian Mungiu s-a mai aflat în competiția festivalului de la Cannes în 2012 cu filmul “După dealuri”, care a primit două premii: cel pentru scenariu și cel pentru interpretare (Cristina Flutur și Cosmina Stratan).
Filmul “Bacalaureat” rulează deja în cinematografele românești.

În “Bacalaureat”, Cristian Mungiu explorează cu acuitate compromisurile și corupția din societatea românească.>”Întotdeauna este greu să iei o decizie corectă”, a afirmat Cristian Mungiu, salutând decizia juriului. “Vreau să mulțumesc familiei, care m-a orientat în viață”, a adăugat cineastul reprezentativ pentru noua cinematografie românească, vorbind în franceză și engleză, informează AFP.

Noul film al regizorului peliculei “4 luni, 3 săptămâni, 2 zile”, laureat al Palme d’Or în 2007, prezintă povestea lui Romeo, medic într-un mic sat din Transilvania și un tată gata să facă orice pentru ca fiica lui să poată intra la o universitate britanică. Este aproape de realizarea proiectului, Eliza trebuind doar să ia la bacalaureat o notă bună pentru a reuși.


SURSA. Youtube Bacalaureat Official Trailei


În rolurile principale sunt distribuiți actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Ei îi au alături pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest