Filmul “Bucureşti NonStop”, premiat la Festivalul filmului de dragoste de la Mons – VIDEO

Dan Chișu

Dan Chișu

Lungmetrajul “Bucureşti NonStop”, în regia lui Dan Chişu, a primit premiul “Coup de Cœur du Jury” la ediţia din acest an a Festivalului filmului de dragoste de la Mons, care s-a desfăşurat în perioada 19-26 februarie.

“Bucureşti NonStop” a primit această distincţie din partea juriului ediţiei a 32-a a Festivalului de la Mons, Belgia, care constă în servicii de postproducţie în valoare de 2.000 de euro, potrivit site-ului evenimentului.

Pelicula, filmată în 2013 şi realizată cu finanţare exclusiv independentă, ilustrează o noapte din viaţa unui magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru poveşti diferite legate între ele de un personaj-cheie, Achim. Filmul redă povestea unor oameni normali în situaţii excepţionale.


Trailer Bucuresti NonStop – din 13 noiembrie in cinematografe


Dan Chişu a declarat,că premiul special al juriului este foarte important, “deoarece această distincţie este oferită unui film care are toate datele să câştige premiul cel mare, dar nu reuşeşte, pentru că este un film mai bun în competiţie”.

“Este o recompensă, mai ales că premiul cel mare l-a luat un film pe care eu îl apreciez foarte tare, «Virgin Mountain»”, a adăugat Dan Chişu informează Medaiafax.

Totodată, Dan Chişu a spus că “Bucureşti NonStop” este o producţie independentă, care a primit nouă nominalizări la premiile Gopo. “Acest lucru mă bucură foarte tare, faptul că un film independent are atâtea nominalizări, este în sfârşit vizibil, mai ales pentru mine, căci eu fac numai film independent”, a mai afirmat Dan Chişu.

Dan Chişu a vorbit şi despre interpretarea lui Ion Besoiu din “Bucureşti NonStop”, care “s-a descurcat magistral”, “A avut destul de mult text, e foarte greu să ai monolog sau dialog cu Dorina Lazăr, să ţii ritmul la vârsta lui, regret că nu a fost nominalizat şi el la premiile Gopo, e un actor foarte activ”, a mai spus Chişu.

“Eu n-am inventat nimic cu «Bucureşti NonStop». Este un gen de film care se desprinde din poveştile dintr-un oraş, de pildă «Smoke» sau «Paris, je t’aime». La mine toate se leagă prin acel magazin non-stop, în noaptea aceea, este o placă turnantă, de acolo pleacă poveştile, acolo se întorc”, a explicat Dan Chişu.

Din distribuţia filmului, o dramă cu accente comice, fac parte şi Gheorghe Ifrim, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Olimpia Melinte, Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Dan Bordeianu şi Lili Sandu.

Dan Chişu, născut pe 21 iulie 1955, la Brăila, este actor, regizor, scenarist şi fondator al Festivalului de Film DaKino, dedicat scurtmetrajelor. În afară de “Bucureşti NonStop”, acesta a regizat lungmetrajele “WebSite Story” (2010), “Ursul” (2011), “Şi caii sunt verzi pe pereţi” (2012), “Déjà Vu” (2013) şi “YouTube Bazaar” (2013). O altă iniţiativă a lui Dan Chişu este evenimentul Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Producătorul filmului “Bucureşti NonStop” este DaKino Production, coproducători – Watch Me Productions şi Stop Film, iar producător asociat – Diud Film.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.