fbpx

Filmul “Cernobîl pentru totdeauna” la Cinemateca Astra Film

Cinemateca Astra Film vă invită joi, 20 martie 2014, începând cu ora 19, la proiecția filmului” Cernobîl pentru totdeauna”, o coproducție Belgia-Franța despre cel mai mare dezastru nuclear din istorie, despre consecințele lui asupra generațiilor ce au urmat și despre îngroparea unui subiect ce nu se vrea uitat.

Regizorul Alain de Halleux ne duce înapoi în 1986, la Cernobîl, unde explozia reactorului 4 a însemnat un dezastru nuclear, resimțit pe aproape jumătate din continentul european. Efecte sunt vizibile până azi și încă nu au fost controlate pe deplin. Zona din jurul epicentrului exploziei nu va putea fi locuită pentru câteva sute de ani, generația de copii născuți în acea perioadă are probleme grave de sănătate, iar subiectul se vrea îngropat, deși el planează ca un nor negru asupra viețile locuitorilor ucraineni. Tinerii în special sunt interesați de acest subiect, care se reflectă în versurile cântecelor lor sau chiar în jocurile video. Atomii au o viață îndelungată, iar oamenii au o memorie scurtă. Acest film despre Cernobîl ne va împrospăta însă memoria.

 Proiecția are loc la Astra Film Cinema, în Piața Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

 Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra și Consiliul Județean Sibiu. A fost inițiată în 2007 și a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană, cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfășurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionați ai filmului documentar au avut șansa de a se întâlni cu producții valoroase din întreaga lume la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte