fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Filmul ‘Conducta’, premiul întâi la Festivalul de la Havana VIDEO

Filmul cubanez 'Conducta'

Filmul cubanez ‘Conducta’

Filmul cubanez ‘Conducta’, regizat de Ernesto Daranas, a câștigat duminică premiul Coral, cel mai mare premiu al celei de-a 36-a ediții a Festivalului de cinematografie latino-americană de la Havana, transmite luni AFP.

Juriul, prezidat de regizorul bolivian Juan Carlos Valdivia, a optat pentru ‘Conducta’ pentru ‘forța lui emoționantă’, potrivit textului rostit la ceremonia desfășurată la cinematograful ‘Chaplin’ din capitala Cubei.

Filmul prezintă povestea lui ‘Chala’, un băiat de 11 ani care trăiește la Havana cu mama lui toxicomană și antrenează câini de luptă. Când învățătoarea cu care avea o relație specială lipsește, fiind bolnavă, el este trimis la o școală pentru copii cu probleme.

Al doilea film al lui Ernesto Daranas (după ‘Los dioses rotos’, 2009), distins deja la alte competiții și care reprezintă Cuba la premiile Oscar și Goya, a obținut și premiul pentru interpretare masculină, atribuit tânărului Armando Valdes (‘Chala’).

‘Conducta’ s-a numărat printre favoriți, alături de filmul argentinian ‘Relatos Salvajes’ al lui Damian Szifron, care a obținut premiile pentru cel mai bun regizor și cel mai bun montaj.

Premiul pentru cea mai bună actriță a răsplătit prestația Geraldinei Chaplin în ‘Dolares de arena’.Premiul de onoare Coral i-a fost atribuit în acest an actorului Benicio del Toro. În afara concursului a fost prezentată pelicula ‘Escobar: paradisul pierdut’, în care îl interpretează pe Pablo Escobar, baronul drogului ce a a însângerat Columbia în anii 1980.

Actorul american Matt Dillon a prezentat pe scenă premiul publicului, acordat primului film regizat de cubaneza Marilyn Solaya, ‘Vestido de novia’.

Ediția din acest an a festivalului i-a adus un omagiu scriitorului Gabriel Garcia Marques, mort în aprilie 2014, la 87 de ani. Creator al Școlii internaționale de cinema și televiziune (EICTV) de la San Antonio de los Banos (aproape de Havana) și prieten apropiat al lui Fidel Castro, scriitorul columbian a fost unul din principalii promotori ai acestui festival, a cărui primă ediție a avut loc în 1979.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest