fbpx

                                                               pictogramae

Filmul “Ilegitim” a fost destul de chinuit, nu am avut duble, a fost ca un documentar VIDEO

Echipa filmului 'Ilegitim' în drum spre Berlin

Echipa filmului ‘Ilegitim’ în drum spre Berlin

Regizorul Adrian Sitaru a afirmat vineri, înainte de plecarea la Berlinală, că “Ilegitim” – singura producție românească prezentă în selecția prestigiosului festival – a fost “un film destul de chinuit”, pentru care actorii au adus inclusiv bani de acasă și la care s-a lucrat fără duble, ca la un documentar.

“Cred că este foarte important pentru toată echipa că mergem la Berlin. A fost un film destul de chinuit, fără sprijin oficial și faptul că apare în lume la Berlin e foarte important pentru viața filmului”, a declarat Adrian Sitaru citat de Agerpres.

El a spus că participarea la Berlinale este o bucurie pentru “actorii care s-au chinuit și chiar au venit cu bani de acasă” pentru a termina acest film.Pentru regizor, filmul a fost o provocare. “Am dorit să fac filmul ăsta altfel decât le-am realizat pe celelalte, care erau cu un scenariu clar scris, cu replici pe care actorii le-au spus în timpul filmării, cu duble. Aici nu am avut duble, a fost ca la un documentar. (…) Un an (…) am încercat tot felul de situații, feluri de a închega o poveste care să fie în final credibilă. (…) A fost mai mult un lucru de cercetare”, a explicat Sitaru.

Actorul Robi Urs a spus că munca la “Ilegitim” a fost un proces “foarte greu, dar și foarte plăcut”.

Pentru Alina Grigore, care face parte din distribuție, dar este și co-scenarista “Ilegitim”, crearea filmului și selectarea acestuia la festivalul de la Berlin “e de departe cel mai bun lucru” care i s-a întâmplat în cariera profesională, a mărturisit ea. “E o răsplată imensă faptul că am ajuns aici”, a spus Alina Grigore.

La rândul său, actorul Bogdan Albulescu a apreciat că selectarea “Ilegitim” la Berlinale este o demonstrație că și un film independent poate avea la fel de multe șanse ca și unul cu buget mare.

Filmul “Ilegitim”, inclus în cadrul secțiunii Berlinale Forum, va fi proiectat, în prezența echipei, sâmbătă, la ora locală 19,30, la Zoo Palast.

Celelalte proiecții sunt programate duminică, ora 15,45 la CineStar 8, luni, ora 20,00 la Cubix 9, marți, ora 17,30, la CinemaxX 6, și pe 20 februarie, ora 21,30, la CineStar 8.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (interpretați de Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă.

Din distribuție mai fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător fiind Anamaria Antoci.

“Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța.

În România, “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera pe 18 martie.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest