fbpx

Filmul “Soldaţii. Poveste din Ferentari” din 2 februarie în cinematografe – VIDEO

Filmul

Filmul “Soldaţii. Poveste din Ferentari”

Filmul “Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, va rula de vineri 2 februarie în cinematografele din 18 oraşe din ţară, iar proiecţii speciale, în prezenţa membrilor echipei de producţie, vor avea loc în Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi şi Bucureşti.

“Soldaţii. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai interpretează rolurile principale.


SURSA. YouTube/ ROLLERCOASTER PR


Producţia a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián ce recompensează peliculele care reflectă cel mai bine valorile şi realităţile comunităţii Lesbian, Gay, Transgender, Bisexual şi Intersex (LGBTI).

Pelicula a mai fost selectată în competiţii ale Filmfest Hamburg, Central and Eastern European Film Festival Luxemburg (CinEast), Reykjavik International Film Festival, CPH PIX şi “Bright Future” a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam, care are loc în perioada 24 ianuarie – 4 februarie.

Filmul va rula în Bucureşti la (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Happy Cinema, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoşani (Cinema Unirea), Buzău (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema Victoria, Cinema City Iulius Mall), Constanţa (Cityplex Tomis), Focşani (Happy Cinema), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iaşi (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema “Bela Lugosi”), Piteşti (Cinema Trivale), Sibiu (Astra Film Cinema), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Suceava (Cinema Modern), Târgu Mureş (Cinema Arta), Timişoara (Casa Artelor) şi Vaslui (Cityplex).

Regizoarea Ivana Mladenovic şi coscenaristul Adrian Schiop, care interpretează şi rolul principal, vor fi prezenţi la proiecţiile de gală din Cluj-Napoca – vineri, de la ora 20.00, la Cinema Victoria (eveniment prezentat în cadrul Cinematecii TIFF), Sibiu – sâmbătă, de la ora 19.00, la Astra Film Cinema, şi Iaşi – duminică, ora 19.00, la Cinema Ateneu. Evenimentul de la Cinema Ateneu din Iaşi va fi precedat de lansarea volumului “Soldaţii. Poveste din Ferentari”, începând cu ora 18.00.

e-Cultura.info.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.