fbpx

                                                               pictogramae

Final de stagiune la Filarmonica de Stat Arad

Filarmonica de stat Arad își încheie stagiunea muzicală 2013 – 2014, cu un concert dedicat spațiului sonor latin, susținut de orchestra simfonică arădeană, sub bagheta dirijorului croat Milan Vaupotic.

Acordurile finale ale stagiunii se vor auzi duminică seară, de pe scena plutitoare montată pe Lacul din Pădurice, scenă care a găzduit recent Festivalul Internațional de Muzică Americană și Jazz.

“Duminică seara de pe scena plutitoare de pe Lacul din Pădurice vor răsuna acordurile finale ale actualei stagiuni muzicale. Acorduri alese special, de la ritmurile inegalabilului tango, la insinuantele ritmuri andaluze și pătimașele ritmuri latino”, a spus între altele, Alin Văcean, director general al Filarmonici de Stat Arad.

Potrivit lui Alin Văcean, programul concertului pe care îl va susține duminică seară, orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Arad, cuprinde titluri mult așteptate, din care pot fi amintite ‘Amorul vrăjitor’, de Manuel de Falla; ‘Patru anotimpuri din Buenos Aires’, de Astor Piazzolla (solist — Krunoslav Maric); ‘Tango melancolic pentru flaut și orchestră’ de Pero ?i?a (Solist Constantin Talmaciu); ‘Rondo Milonga’ de Roberto Di Marino și ‘Concierto de Nacar’, de Astor Piazzolla, ultimele trei lucrări fiind interpretate în premieră de orchestra simfonică arădeană.

Dirijorul croat Milan Vaupotic revine cu această ocazie la pupitrul orchestrei simfonice arădene, după ce în 2013 a dirijat concertul simfonic medalion Astor Piazzolla.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest