fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Florin Piersic, sărbătorit la Opera Română din Cluj-Napoca

Actorul Florin Piersic

Actorul Florin Piersic

Actorul Florin Piersic va fi aniversat, miercuri, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat “Nu-ntreba câţi ani am”

Daniela Plopeanu, reprezentant al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a declarat că va avea loc un spectacol aniversar dedicat lui Florin Piersic.

“Spectacolul aniversar «Nu-ntreba câţi ani am», pentru care s-au vândut deja de câteva zile toate biletele, va avea loc, miercuri, de la ora 18.30, la Opera Naţională din Cluj-Napoca şi va debuta cu o suită scenică din concertul «Peer Gynt», pe muzica lui Edvard Grieg. Pe fundalul acesteia, Florin Piersic va interpreta un text din piesa cu acelaşi nume, scrisă de Henrik Ibsen. Cea de-a doua parte a evenimentului este dedicată exclusiv actorului Florin Piersic şi va reprezenta o surpriză atât pentru public, cât şi pentru organizatori. Se numeşte «Florin…pur şi simplu», iar actorul va fi singur pe scenă. Nu ştim cât va dura acest moment”, a spus Plopeanu.

Potrivit acesteia, dirijorul orchestrei la spectacolul “Nu-ntreba câţi am am” va fi Gabriel Bebeşelea, pe scenă urmând să urce, alături de Florin Piersic, şi soprana Oana Trâmbiţaş.

De asemenea, marţi seară, la Cinematograful “Florin Piersic” din Cluj-Napoca va rula filmul “Paraşutiştii”, în prezenţa actorului, care va dialoga cu publicul, iar miercuri vor fi proiectate alte trei filme: “De-aş fi… Harap Alb”, “Haiducii lui Şaptecai” şi “Colierul de turcoaze”.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care “Mihai Viteazul”, “Drumul oaselor”, “Pintea”, “Columna”, dar şi în piese de teatru.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler.

Spectacolul este organizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria din Cluj-Napoca, municipalitatea alocând pentru acest eveniment suma de 15.000 de lei.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest