fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Forumul rutelor culturale ale Consiliului Europei a început la Sibiu

Forumul  rutelor culturale ale Consiliului Europei

Forumul rutelor culturale ale Consiliului Europei

Primul forum al rutelor culturale ale Consiliului Europei găzduit în România a început la Sibiu, Capitala Culturală Europeană din 2007 şi singurul oraş turistic de la noi din ţară cu trei stele Michelin, dar care nu are niciun obiectiv inclus în vreo astfel de rută europeană.
AUDIO

Potrivit ministrului Trif, biserica fortificată din Cisnădioara este posibil să fie primul obiectiv din judeţul Sibiu care să fie inclus pe harta rutelor culturale europene.

“Vreau să vă spun că sunt mândru în primul rând ca sibian, că reuşim să organizăm Forumul Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, a noua ediţie, la Sibiu. Avem 150 de invitaţi din peste 33 de ţări. Vreau să vă spun că aceste rute culturale le organizăm pentru prima dată în România, este o premieră naţională (…) acest forum o să dinamizeze (…) turismul cultural din România. (…) În calitate de sibian, vreau să vă spun că biserica de la Cisnădioara deja şi-a manifestat intenţia de a fi introdusă în aceste rute culturale. O să demarăm într-un viitor cât mai scurt toate acţiunile pentru a avea documentaţia completă. Estimăm că pentru a avea o documentaţie completă, ne trebuie cam două luni de zile, după care o să-şi urmeze circuitul şi este important să avem şi noi la Sibiu un astfel de monument care să fie inclus într-o rută culturală europeană”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Întrebat cât la sută din turismul de la noi este cel cultural, ministrul Trif a declarat că nu există date exacte în acest sens.

România are obiective din mai multe judeţe incluse în câteva rute culturale europene, dar nu a reuşit încă să creeze o rută culturală europeană proprie, pornită de la noi din ţară, fiind nevoie ca acest traseu să traverseze trei ţări, potrivit unor surse din Ministerul Turismului.

e-Cultura.info / Autor: Isabela Paulescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest