fbpx

Ascultă în soundcloud Forumul rutelor culturale ale Consiliului Europei a început la Sibiu

Forumul rutelor culturale ale Consiliului Europei

Forumul rutelor culturale ale Consiliului Europei

Primul forum al rutelor culturale ale Consiliului Europei găzduit în România a început la Sibiu, Capitala Culturală Europeană din 2007 şi singurul oraş turistic de la noi din ţară cu trei stele Michelin, dar care nu are niciun obiectiv inclus în vreo astfel de rută europeană.
AUDIO

Potrivit ministrului Trif, biserica fortificată din Cisnădioara este posibil să fie primul obiectiv din judeţul Sibiu care să fie inclus pe harta rutelor culturale europene.

“Vreau să vă spun că sunt mândru în primul rând ca sibian, că reuşim să organizăm Forumul Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, a noua ediţie, la Sibiu. Avem 150 de invitaţi din peste 33 de ţări. Vreau să vă spun că aceste rute culturale le organizăm pentru prima dată în România, este o premieră naţională (…) acest forum o să dinamizeze (…) turismul cultural din România. (…) În calitate de sibian, vreau să vă spun că biserica de la Cisnădioara deja şi-a manifestat intenţia de a fi introdusă în aceste rute culturale. O să demarăm într-un viitor cât mai scurt toate acţiunile pentru a avea documentaţia completă. Estimăm că pentru a avea o documentaţie completă, ne trebuie cam două luni de zile, după care o să-şi urmeze circuitul şi este important să avem şi noi la Sibiu un astfel de monument care să fie inclus într-o rută culturală europeană”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Întrebat cât la sută din turismul de la noi este cel cultural, ministrul Trif a declarat că nu există date exacte în acest sens.

România are obiective din mai multe judeţe incluse în câteva rute culturale europene, dar nu a reuşit încă să creeze o rută culturală europeană proprie, pornită de la noi din ţară, fiind nevoie ca acest traseu să traverseze trei ţări, potrivit unor surse din Ministerul Turismului.

e-Cultura.info / Autor: Isabela Paulescu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.