fbpx

                                                                                                                    pictogramae

A fost lansat Volumul “Seniorul Corneliu Coposu”

Volumul" Seniorul Corneliu Coposu"

Volumul” Seniorul Corneliu Coposu”

Volumul “Seniorul Corneliu Coposu“, editat de Cristian Fulger și Tudor Călin Zarojanu, a fost lansat,  în prezența autorilor și a Rodicăi Coposu, una dintre cele două surori ale liderului țărănist.

Tudor Călin Zarojanu a ales ca, la finalul lansării, să împartă celor care au dorit autografe și copii ale unor file din dosarul de urmărit al lui Corneliu Coposu de la CNSAS.

“Când am lucrat la biografia seniorului, am avut acces la dosarul de Securitate al lui Corneliu Coposu, descoperind o adevărată lume paralelă, halucinantă, șocantă, din care, la un moment dat, mi-am pus problema dacă și cum voi mai putea ieși. Vreau acum să împărtășesc fiecăruia dintre dumneavoastră un fragment din această lume, pentru că am avut voie să copiez documentele. În felul acesta, fiecare dintre dumneavoastră va pleca acasă cu o fărâmă din viața atât de chinuită a lui Corneliu Coposu”, a spus editorul volumului.

La rândul său, Cristian Fulger a spus că volumul își dorește să echilibreze atât viața, cât și opera lui Corneliu Coposu, pentru a oferi celor interesați material de studiu.

Moderatorul evenimentului, Cătălin Strat, a spus că “Seniorul Corneliu Coposu” este mai mult decât un volum omagial, care marchează 100 de ani de la nașterea omului politic. “Este vorba de un volum evocativ cu o componentă emoțională”, a precizat acesta.

Volumul “Seniorul Corneliu Coposu” are o primă parte care este o colecție de amintiri din partea unor persoane care l-au cunoscut sau care au fost inspirate de Corneliu Coposu și o alta despre viața acestuia.

Printre cei care au scris mărturii despre Coposu, adunate în acest volum, se numără fostul președinte Emil Constantinescu și scriitorii Romulus Rusan, Ana Blandiana, Doina Cornea și Horia-Roman Patapievici.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest