Fumatul interzis în toate spațiile teatrului Nottara

Teatrul  Nottara

Teatrul Nottara

Conducerea Teatrului Nottara a decis suplimentarea măsurilor de siguranţă pe lângă cele aflate deja în vigoare, astfel din această săptămână, fumatul este interzis în toate spațiile din interiorul instituției, iar în piesele de teatru țigările clasice vor fi înlocuite cu unele electronice.

Printre măsurile care au fost impuse începând din această săptămână se numără interzicerea fumatului în toate spațiile din interiorul instituției, inclusiv pe scenă, iar pentru situațiile în care actorii vor avea în scenariu să fumeze “țigările vor fi înlocuite cu unele electronice sau confecționate din materiale incombustibile”. De asemenea, reprezentanții instituției au anunțat că se va renunța atât la lumânări cât și la orice altă sursă de foc deschis, apelându-se, când va fi nevoie, tot la variante electronice.

Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcționării, inclusiv avizul ISU privind apărarea împotriva incendiilor, planul de intervenție în caz de incendiu fiind întocmit și avizat de ISU ‘Dealu Spirii’ al Municipiului București”, se arată în comunicatul citat.

Conducerea instituției menționează că imobilul în care funcționează Teatrul Nottara dispune de patru ieșiri, dintre care una (cea principală) pe bulevardul Magheru și trei pe strada Jules Michelet, iar sălile au mai multe uși largi, care se deschid spre exterior.

Reprezentanţii instituţiei teatrale menţionează, de asemenea, că Teatrul Nottara dispune de toate avizele necesare funcţionării, inclusiv avizul I.S.U. privind apărarea împotriva incendiillor, planul de intervenţie în caz de incendiu fiind întocmit şi avizat de I.S.U “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti.

“Pentru intervenții în situații de urgență, la Teatrul Nottara sunt asigurate două posturi permanente de pompier servant (24 de ore din 24) și un post de cadru tehnic de specialitate. De asemenea, teatrul este dotat cu detectoare de fum și 65 de extinctoare”, se mai arată în comunicat.

Printre măsurile de securitate pe care instituția le-a luat până în prezent se numără: respectarea numărului maxim de spectatori admis pentru fiecare sală; existența planurilor de evacuare pe fiecare etaj; marcarea prin semne luminoase a ieșirilor; menținerea liberă a tuturor culoarelor de trecere, pentru a nu se bloca accesul în cazul necesității de evacuare rapidă; revizia tehnică lunară a echipamentelor care deservesc sălile de spectacole.

În ceea ce privește încadrarea clădirii în care este situat teatrul la categoria I de risc seismic, managerul Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent”, se mai arată în comunicat.

Aceste precizări vin ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, în care 53 de persoane şi-au pierdut viaţa, autorităţile descoperind apoi mai multe nereguli în administrarea clădirii respective.

În ceea ce priveşte încadrarea clădirii în care este situată instituţia teatrală la categoria I de risc seismic, managerul Teatrul Nottara, Marinela Ţepuş, a solicitat în repetate rânduri efectuarea unei noi expertize a clădirii, pentru a clarifica definitiv care este starea imobilului, dar aceasta nu s-a efectuat până în prezent.

Teatrul Nottara, situat pe Bulevardul Gheorghe Magheru din Bucureşti, a fost înfiinţat în 1947, având denumirea Teatrul Armatei. Numele marelui actor român Constantin Nottara (1859-1935) l-a primit mai târziu. În fruntea teatrului se afla atunci actorul George Vraca, nume de prestigiu al scenei româneşti.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.