fbpx

                                                                             pictogramae

Fundația Principesa Margareta a României îşi preiază bursierii

Festivitate de premiere Fundația Principesa Margareta a României

Festivitate de premiere Fundația Principesa Margareta a României

Principesa Margareta a înmânat, luni seară, diplomele celor 32 de tineri muzicieni și artiști din domeniul artelor plastice și al muzicii clasice, bursieri ai Fundației Principesa Margareta a României, în cadrul unei gale desfășurate la sala “Pictură” a Teatrului Național din București.

Menționând că această inițiativă continuă tradiția Familiei Regale a României de a sprijini tinerele talente, principesa Margareta a declarat că își dorește ca acest program să devină unul național, extinzându-se la toate județele țării.

Totodată, principesa a anunțat că intenționează ca, pe viitor, în cadrul programului Tinere Talente să fie promovați și artiști din alte domenii, precum arhitectura, teatrul sau baletul.

După prezentarea realizărilor tinerilor artiști de către directorul executiv al fundației, Mugurel Mărgărit-Enescu, aceștia au urcat pe scenă încântând publicul cu un concert a cărui temă a fost, în acest an, muzica romantică. Programul a cuprins piese de Felix Mendelssohn Bartholdy, Camille Saint — Saens, Frederic Chopin, Edward Elgar, Andrew Lloyd Webber și Gabriel Faure.

Cu acest prilej a fost deschisă o expoziție de pictură, sculptură, grafică și fotografie, care prezintă opere realizate de bursieri.

Fundația Principesa Margareta a României a fost înființată în 1990 de către principesa Margareta împreună cu tatăl său, regele Mihai. Prin programele dezvoltate, Fundația urmărește să stimuleze voluntariatul și să inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor fundației fiind dat de caracterul lor intergenerațional.

În ultimii ani, peste 170 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe cu susținerea Fundației.

Programul Tinere Talente susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să își cumpere materiale și instrumente și să participe la concursuri, concerte, expoziții și cursuri de specializare în România și în străinătate.

De asemenea, Fundația Principesa Margareta a României organizează anual o tabără de creație la Tescani și o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic.

Tinere Talente promovează tinerii artiști selectați în cadrul unor concerte, expoziții și evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor și al susținătorilor programului.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     
      
                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer