Gala Absolvenților Cursurilor de Excelență pentru Vioară-Master Classes “Enescu Experience”

Violonistul Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu

Sala de Muzică “Regina Maria” a Castelului Bran se va transforma vineri, de la ora 18,00, într-un spațiu în care notele vor prinde viață din arcușul studenților îndrumați de renumitul violonist Alexandru Tomescu.

Momentul marchează concertul final din Gala Absolvenților Cursurilor de Excelență pentru Vioară-Master Classes—”Enescu Experience” 2015, gală organizată de Fundația Culturală “Remember Enescu” și violonistul Alexandru Tomescu, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de către organizatori.

Programul concertului cuprinde piese de: George Enescu-Sonata nr.3/Balada; N.Paganini-Capriciul nr.15; H.Wieniawski-Souvenir de Moscou; Eugene Ysaye-Sonata nr.3 “Balada”; J.S.Bach-Partita a-II-a în re minor, Allemande și Courante.

Cu această ocazie, violonistul Alexandru Tomescu va susține și un scurt recital, atât de așteptat de iubitorii muzicii clasice.

După studii în Elveția și în Statele Unite ale Americii și nenumărate concerte și recitaluri în peste 28 de țări, Alexandru Tomescu a dorit să demonstreze, alături de vioara Stradivarius Elder-Voicu, faptul că muzica clasică este o lume deschisă tuturor.

În prezent, este solist concertist permanent al Orchestrei Naționale Radio București, cariera sa consemnând o serie de concerte alături de dirijori renumiți: Horia Andreescu, Garry Bertini, Philippe Entremont, Christoph Eschenbach, Valery Gergiev, Kurt Masur, Jin Wang, Maxim Vengerov, se mai precizează în comunicatul de presă.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

e-Cultura.info/Autor: Jana Pintili


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.