fbpx

                                                                             pictogramae

Gala Poeziei Române Contemporane, desfășurată la Alba Iulia

Gala Poeziei Române Contemporane

Gala Poeziei Române Contemporane

Un număr de 19 poeți selectați de președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, printre care Ion Horea, Ioan Es. Pop, Arcadie Suceveanu, Vasile Dan, Horia Gârbea, Liviu Ioan Stoiciu, Gabriel Chifu, Robert Șerban, au lecturat din creațiile lor în cadrul celei de-a VI-a ediții a ‘Galei Poeziei Române Contemporane’, eveniment desfășurat în aer liber pe Aleea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Desfășurată pentru a patra oară consecutiv la Alba Iulia, Gala Poeziei Române Contemporane este un proiect cultural în care publicul ia contact cu unii dintre cei mai apreciați poeți români, din toate generațiile și spațiile culturale, selectați pe baza centralizării opțiunilor critice în ‘Lista lui Manolescu’.

“Eu nu fac decât să sintetizez niște date pe care le primesc de la critici din țară, din toate filialele importante. (…) Deci, contribuția mea e minimă. Acolo unde sunt unii cu voturi puține, și sunt mulți cu același număr, acolo aleg eu, că nu am încotro”, a menționat președintele USR.

Manolescu a precizat că a apreciat faptul că, timp de două ore și jumătate, au venit și au stat în picioare pentru a asculta poezie oameni de toate vârstele, inclusiv copii.

Pe lângă lecturile publice ale celor 19 poeți prezenți, în cadrul galei a avut loc și un recital de poezie susținut de către actorul Ion Caramitru, precum și unul muzical în interpretarea sopranei Raluca Cîmpean, violonistului Liviu Cernat și pianistului Ovidiu Pârjol.

Gala Poeziei Române Contemporane — Lista lui Manolescu, ediția a VI-a, eveniment inițiat de USR, a fost organizată de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” și Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii și Universitatea “1 Decembrie 1918”.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer