fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Gala Premiilor revistei ‘Observator cultural’

Gala Premiilor revistei 'Observator cultural'

Gala Premiilor revistei ‘Observator cultural’

Ana Blandiana, Radu Cosașu, Riri Sylvia Manor și Radu Pavel Gheo se numără printre laureații Galei Premiilor revistei ‘Observator cultural’, ediția a XI-a, desfășurată marți seară la Teatrul Odeon.

Premiul Opera Omnia “Gheorghe Crăciun” i-a revenit scriitoarei Ana Blandiana.

“Aș vrea să sper că el (n.r. — premiul) a avut în vedere numărul cărților mele, nu numărul anilor mei. Vreau să vă previn că, de fapt, premiul se dă la sfârșitul unui bilanț. În cazul meu e vorba de un bilanț provizoriu. Mai am o listă de…. Am glumit”, a mărturisit scriitoarea.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost acordate premii la șase categorii: “Critică/ Istorie și teorie literară”, “Proză”, “Poezie”, “Eseistică/ Publicistică”, “Memorialistică” și “Debut”.

Premiul revistei ‘Observator cultural’ pentru “Critică literară/Istorie literară/ Teorie literară” a fost acordat lui Liviu Malița — “Literatura eretică”, Cartea Românească.

Premiul pentru “Proză” a revenit ex aequo lui Radu Pavel Gheo — “Disco Titanic”, Polirom, și lui Radu Cosașu — “Viața ficțiunii după o Revoluție”, Polirom, în timp ce la “Poezie” a fost premiat Radu Andriescu — “Cînd nu mai e aer”, Casa de Editură “Max Blecher”.

Pentru “Eseistică/Publicistică” a fost premiat Vasile Ernu, pentru “Bandiții”, Polirom, iar pentru “Memorialistică” — Riri Sylvia Manor — “Bucuria de a nu fi perfectă. Memorii, București/Tel Aviv 1941-2015”, Humanitas.

La “Debut”, juriul a decis să-i premieze pe Radu Niciporuc — “Pascal desenează corăbii”, Cartea Românească, și pe Tudor Ganea — “Cazemata”, Polirom, ambele fiind lucrări de proză.

Premiul “Observator Lyceum”, decis de un juriu alcătuit din elevi de la câteva licee de elită din București, a revenit lui Vlad Zografi pentru romanul “Efectele secundare ale vieții”, Humanitas. Trofeul pentru acest premiu a fost realizat de sculptorul Mircea Roman.

În cadrul Galei au fost acordate două diplome de excelență pentru traducătorii Joana Kornas-Warwas din Polonia și Veronica D. Niculescu.

Juriul care a decis premiile în 2017 este alcătuit din Carmen Mușat (președinta juriului), Bianca Burța-Cernat, Adina Dinițoiu, Cezar Gheorghe, Adrian Lăcătuș, Iulia Popovici și Bogdan-Alexandru Stănescu.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest