fbpx

Gala Premiilor UCIN 2019 la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti

Gala Premiilor UCIN 2019

Gala Premiilor UCIN 2019

Cea de-a 47 a Gală UCIN, un eveniment în care sunt premiate creaţiile cinematografiei româneşti din anul precedent, va avea loc pe 27 mai, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti,.
 

“Cu siguranţă, aceste premii au o tradiţie şi o istorie de zeci de ani. Aceste premii au fost date sau primite de Iliu, de Gopo, de Mureşan, de Drăgan, de Bostan, de Mihu, de Marcus, de Urşianu, de Daneliuc, de Piţa, de Gulea, de Veroiu, de Tatos, de Mărgineanu, de Puiu, de Mungiu, de Netzer… generaţie după generaţie! Iată de ce Premiile UCIN nu reprezintă doar o sărbătoare, ci şi un ritual pe care îl pregătim în fiecare an! Un juriu competent va aprecia creaţiile anului trecut. Sunt numeroase filme bune, premiate în mari festivaluri internaţionale. Sarcina juriului va fi pe cât de onorantă, pe atât de grea. Le mulţumesc! Premiile UCIN înseamnă şi un spectacol, pentru că un asemenea eveniment trebuie privit şi de pe scenă dar şi din sală în ţinută de gală, a declarat preşedintele Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Laurenţiu Damian.

În jurul celei de-a 47-a ediţii a Galei UCIN au fost invitaţi Cristi Puiu, regizor, preşedintele juriului, Manuela Cernat, critic şi istoric de film, Aura Corbeanu, critic de teatru, Dan Dediu, compozitor, Iosif Demian, regizor, Dana Duma, critic de film, Radu Igazsag, regizor film animaţie, Melania Oproiu, monteur film, Adrian Silişteanu, regizor, scenarist, producător, Tora Vasilescu, actriţă, şi Varujan Vosganian, scriitor.

Gazda spectacolului va fi Cătălina Alexandra Grama, alias Jojo.

Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaştilor din România în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.