fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Gala premiilor UNITER 2016 se v-a desfășura la Oradea

Daniel Vulcu - Directorul Teatrului 'Regina Maria' din Oredea

Daniel Vulcu – Directorul Teatrului ‘Regina Maria’ din Oredea

Teatrul Regina Maria din Oradea va fi gazda Galei premiilor UNITER 2016, cel mai important eveniment al lumii teatrale românești, a declarat Daniel Vulcu, directorul instituției orădene culturale.

Directorul artistic al teatrului orădean, Victoria Balint, a precizat că președintele UNITER, Ion Caramitru, a anunțat luni seara că evenimentul va avea loc la Oradea.

Demersurile pentru organizarea Galei UNITER au început în anul 2013, când Teatrul Regina Maria a pregătit documentația necesară. O condiție a fost sprijinul pe care administrația locală și județeană urmează să îl acorde în vederea organizării galei.

‘Va fi un eveniment important nu numai pentru teatru, ci și pentru întreg orașul, deoarece vom avea ca oaspeți sute de oameni de cultură care nu numai că vor participa la gală, dar vor vizita orașul, îl vor lăuda după aceea, pentru că e de lăudat — cine vine o dată la Oradea se îndrăgostește de ea. O transmitere a galei în direct, din sala teatrului, o va pune în valoare, acum, după reabilitare. De asemenea, ne-am pregătit foarte bine în acest an cu niște spectacole de valoare care, sperăm să prindă niște nominalizări, așa încât să nu fim doar gazde ci și și premianți,’ a declarat, Daniel Vulcu.

‘Este o mare onoare pentru Teatrul din Oradea, o mare bucurie pentru artiști, o mare onoare pentru oraș, pentru că la Oradea vor veni cei mai importanți oameni ai lumii teatrale din România și poate, vor veni din străinătate, așa cum se întâmplă în fiecare an. Va fi o modalitate extraordinară de promovare a orașului nostru în lumea artistică, de mediatizare foarte bună a urbei și a teatrului și o onoare de a fi alături lângă mari maeștri ai scenei românești,’ a precizat Victoria Balint, director artistic al teatrului orădean.

Demersul Teatrului orădean a fost susținut de mai multe motive: valoarea clădirii de patrimoniu a Teatrului Regina Maria, faptul că teatrul orădean a lansat regizori care și-au creat în timp cariere strălucitoare, precum Victor Ioan Frunză, Alexandru Darie, Alexandru Colpacci, colaborarea cu nume mare ale regiei românești — Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Alexandru Hausvater, Theodor Cristian Popescu ș.a., dar și nominalizările obținute la Gala Premiilor Uniter și participarea la diferite festivaluri din țară și din străinătate. Nu în cele din urmă, a contat și existența unui public de calitate și constant la spectacole — din anul 2011, de la redeschiderea teatrului, peste 70% din spectacole s-au jucat cu casa închisă.

e-Cultura.info/Autor: Eugenia Pașca

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest