Galați: 13 teatre din țară participă la Festivalul Național de Comedie

Ediția a XXV-a a Festivalului Național de Comedie de la Galați va reuni 13 teatre din țară, care, timp de 11 zile, vor prezenta 14 spectacole, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, directorul Teatrului Dramatic ‘Fani Tardini’, Cristian Gheorghe, organizatorul manifestării.

Potrivit acestuia, în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului, mulți regizori cunoscuți precum Ion Cojar, Lucian Sabados, Vlad Stănescu, Ion Sapdaru, Cristian Hadjiculea, Petre Bokor, Radu Nichifor, Diana Lupescu vor ajunge la Galați. Chiar dacă Cristian Gheorghe nu a vrut să dezvăluie numele tuturor actorilor care vor participa la manifestare, s-a aflat că pe scena festivalului vor juca, printre alții, Ileana Stana Ionescu, Dan Puric, Silviu Biriș și Cristian Iacob.

Printre spectacolele care se ‘luptă’ în acest an pentru premiile festivalului se numără ‘Gaițele’ (Teatrul ‘Maria Filotti’ Brăila), ‘Idolul și Ion Anapoda’ (Teatrul Național București), ‘Somnoroasa Aventură’ (Teatru Mic București), ‘Căsătoria’ (Teatrul din Arad). Galațiul va intra în concurs cu spectacolul ‘Pețitoarele’, în regia lui Ion Sapdaru.

‘Este o ediție aniversară, este o ediție bogată, este o ediție care acoperă o suprafață destul de mare a României, pentru că așa e normal, având în vedere că vorbim despre un festival național de teatru. Avem patru teatre din București, avem Teatrul Nottara, Teatrul Național, Teatrul Mic și Teatrul Bulandra în închiderea festivalului. Mă bucur că am reușit să aducem Naționalul și Bulandra, ultimul în premieră în cadrul Festivalului Național de Comedie. Pe lângă aceste patru teatre din București, vor mai veni Teatrul ‘Maria Filotti’ din Brăila, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ din Brașov cu două spectacole, Teatrul ‘Mihai Eminescu’ din Botoșani, Teatrul ‘Ioan Slavici’ din Arad. Avem și o trupă invitată din Bulgaria, care va prezenta un spectacol pe care gălățenii îl știu, într-o altă variantă îl avem și noi, ‘Pușlamaua de la etajul 13′, care la Teatrul din Ruse e jucat sub forma unui musical. Este o abordare interesantă pentru public. De asemenea mai vin în festival teatrele din Bârlad și Giurgiu’, a declarat Cristian Gheorghe.

Juriul festivalului este format din regizorul Alexa Visarion, actorii Vladimir Găitan, Virginia Rogin, scenograful de teatru Clara Lobonț și criticul de teatru Doina Papp.

Festivalul Național de Teatru de la Galați se va deschide pe data de 21 octombrie, cu spectacolul Teatrului Nottara din Capitală, ’39 Trepte’, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, în regia lui Petre Bokor. Finalul evenimentului va fi pe 31 octombrie, atunci când pe scena dramaticului gălățean va fi prezentată piesa ‘Obiceiuri necurate’, a Teatrului Bulandra din București.

Referitor la biletele și abonamentele destinate publicului larg, acestea au fost puse în vânzare încă de săptămâna trecută. Pentru spectacolele teatrelor din Capitală și pentru piesa din festival a dramaticului gălățean, ‘Pețitoarele’, acestea au fost epuizate. Valoarea unui abonament este de 390 lei, iar biletele variază ca preț între 18,9 lei și 52,5 lei.

Pentru organizarea festivalului, Consiliului Local Galați a alocat suma de 150.000 mii lei, la care se adaugă 17.000 lei proveniți din sponsorizări pentru premii.

SURSA: AGERPRES

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.