fbpx

Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu va fi dezvelit la Târgu-Jiu

Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu

Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu

Bustul regizorului Sergiu Nicolaescu va fi dezvelit la Târgu-Jiu în luna decembrie a acestui an, când se va împlini un an de la inaugurarea cinematografului care poartă numele artistului, a declarat luni primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

Bustul, donat municipalității de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, va fi amplasat în apropiere de Cinematograful “Sergiu Nicolaescu”.

“Un prieten al lui Sergiu Nicolaescu s-a ocupat de acest lucru, prin hotărâre de consiliu, prin Centrul Brâncuși, am primit bustul respectiv și deja am demarat lucrările ca acesta să fie pus pe soclu în luna decembrie, când vrem să sărbătorim un an de la punerea în funcțiune a Cinematografului “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu. Va fi amplasat în apropierea cinematografului, puțin mai jos, acolo am găsit o zonă verde unde se poate amplasa foarte bine. Din păcate, spațiul este foarte mic și nu putem să amplasăm bustul în fața cinematografului”, a precizat Florin Cârciumaru.

Sergiu Nicolaescu s-a născut în 1930 în Municipiul Târgu-Jiu, unde a locuit cinci ani, iar apoi s-a mutat cu familia în Timișoara. Regizor, scenarist, actor și parlamentar, acesta a primit, în data de 6 decembrie 2012, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu-Jiu, evenimentul precedând inaugurarea noului cinematograf din oraș, care îi poartă numele.

Autoritățile au dezvelit în urmă cu câteva luni o stea cu numele regizorului pe Aleea Nemuritorilor Gorjului, iar o stradă din Târgu-Jiu îi va purta numele.

A decedat pe 3 ianuarie și a fost incinerat pe 5 ianuarie, la crematoriul Vitan-Bârzești din București.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.