Grup de lucru mixt pentru cultură şi identitate naţională

Grup de lucru mixt pentru cultură şi identitate naţională

Ministerul Culturii

Ministerul Culturii

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) şi Ministerul Culturii au stabilit înfiinţarea unui grup de lucru mixt pentru cultură şi identitate naţională, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire.

O delegaţie a CNMR, condusă de preşedintele acesteia, Alexandru Cumpănaşu, a avut o întâlnire de lucru cu o delegaţie a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, condusă de Ministrul George Ivaşcu.

Ministrul şi-a afirmat sprijinul faţă de susţinerea unui parteneriat între ministerul pe care îl conduce şi societatea civilă, în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, informează un comunicat al CNMR.

CNMR şi Ministerul Culturii au stabilit înfiinţarea unui grup de lucru mixt pentru cultură şi identitate naţională ce se va întâlni periodic şi va urmări identificarea celor mai bune soluţii pentru problemele pe care le are cultura română, cu precădere pentru identificarea de măsuri ce ţin de implementarea la nivel naţional a unor activităţi ample care să menţină vie identitatea românească şi cultura română.

“CNMR este onorat să devină partener al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi va depune toate eforturile prin intermediul membrilor săi pentru ca fiecare cetăţean să poată participa la rememorarea personalităţilor, organizaţiilor şi instituţiilor care au pus bazele statului naţional român”, se subliniază în comunicat.

Preşedintele CNMR a calificat întâlnirea celor două delegaţii ca “un mare pas înainte” în ceea ce priveşte implementarea unui plan naţional de măsuri pentru sporirea identităţii româneşti în Anul Centenar.

“Întâlnirea de astăzi reprezintă un mare pas înainte, după ani de zile pierduţi prin inconştienţă şi incompetenţă, în planificarea şi implementarea unui plan naţional de măsuri care să menţină şi să sporească identitatea românească în acest al 100-lea an de la Marea Unire. Ministrul George Ivaşcu este un demnitar al statului român care şi-a dovedit nu doar calitatea şi performanţa în cultură şi artă, dar şi în management, conducând vreme de mai mulţi ani un teatru care astăzi este un adevărat exemplu în acest sens. CNMR susţine întru totul deciziile luate recent de Ministrul George Ivaşcu şi îi va oferi întreaga expertiză în construirea unei viziuni benefice României şi românilor. Organizaţiile CNMR nu vor cere Ministerului Culturii, ci vor da, în efortul de reconstruire a sentimentului patriotic”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

CITEȘTE ȘI  Spectacolul "Fotograful Unirii" la Sala Studio a TNB

La rândul său, ministrul culturii şi identităţii naţionale a arătat că “în acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum 100 ani, au reuşit să realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor”.

“Miracolul Marii Uniri nu s-a făcut în condiţii uşoare. La 1918, România era vlăguită de război şi epidemie, parţial ocupată de armate străine şi departe de aliaţii săi. Toate nemulţumirile şi dezbinările noastre de azi par neînsemnate faţă de ceea ce au avut de înfruntat înaintaşii noştri. Şi totuşi au reuşit, acolo unde toţi cei dinaintea lor dăduseră greş de nenumărate ori. Au reuşit pentru că au acţionat împreună. Astfel vă propun să procedăm şi noi. Indiferent de tot ce ne desparte, suntem români. Români în primul rând, nu doar în ultimă instanţă. Apreciez dorinţa şi iniţiativa CNMR, o puternică structură socio-culturală şi ideologică din România, de a se alătura Ministerului Culturii în Anul Centenarului Marii Uniri şi nu numai”, a punctat ministrul.

e-Cultura.info / Autor: Antonia Niţă.


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus