fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Grupul italian “Stadio”, câștigătorul Festivalului Cântecului Italian de la Sanremo

Grupul italian Stadio

Grupul italian Stadio

Grupul italian “Stadio” a fost ales câștigătorul celei de-a 66-a ediții a Festivalului Cântecului Italian de la Sanremo, cu piesa intitulată “Un giorno mi dirai”, un amestec de baladă și muzică pop, relatează EFE.

Este vorba de un cântec în care solistul grupului, Gaetano Curreri, cu vocea lui răgușită, povestește despre relația dintre un tată și fiică lui. Melodia începe cu note de baladă pentru căpăta apoi forță împrumutând accente clare de pop.

Veteranul grup înființat în anii 70 a fost urmat pe podium de tânăra Francesca Michielin cu ‘Nessun grado di separación’ și de duetul format din Giovanni Cacamo și Debora Iurato cu piesa ‘Via da qui’.

La secțiunea “Propuneri Noi”, care se referă la tinerele propuneri ale muzicii italiene, câștigătorul a fost Francesco Gabbani cu piesa ‘Amen’, după ce anterior el fusese descalificat din cauza unei probleme tehnice de vot.

Premiul criticii ‘Mia Martini’ a revenit legendarei cântărețe Patty Pravo, care s-a făcut cunoscută pe plan internațional în anii 1960 cu piese precum ‘La Bambola’ și care la actuala ediție a festivalului a obținut acest trofeu cu cântecul ‘Cieli Immensi’ (Cielos inmensos).

Festivalului Cântecului Italian de la Sanremo este unul dintre cele mai mari evenimente muzicale și culturale din Italia iar anul acesta în cele cinci zile de desfășurare a înregistrat indici considerabili de audiență. Finala de sâmbătă noapte a fost urmărită de peste 11 milioane de telespectatori, reprezentând un indice de audiență de 52 %, potrivit mass-media.

Anul acesta o temă foarte prezentă a fost recunoașterea cuplurilor homosexuale în Italia, dezbătută și în Parlament ca proiect de lege și care a încins spiritele vieții publice din țară. Printre cei care și-au manifestat sprijinul pe scena Teatrului Ariston față de această comunitate au fost cântăreții Enrico Ruggeri, Noemi, Pravo și Eros Ramazzotti, printre alții.

La ediția de anul acesta a participat ca invitat starul britanic Elton John, cunoscut pentru orientarea sa gay, dar care nu a făcut nicio referire pe această temă, limitându-se să-și prezinte noul album ‘Wonderful Crazy Night’ și să cânte la inseparabilul său pian cântece celebre precum ‘Your song’ (1970) și ‘Sorry seems to be the hardest word’ (1976).

e-Cultura.info/ Autor: Mihaela Nicolaescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest