fbpx

“Héritage” de Miguel Bonnefoy alegerea României pentru Premiu Goncourt

“Héritage” de Miguel Bonnefoy

Premiul Goncourt – Alegerea României a revenit în acest an romanului “Héritage” de Miguel Bonnefoy, a anunţat, ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer.

Diplomatul francez şi-a exprimat satisfacţia pentru organizarea acestei competiţii şi în acest an, “puţin complicat”.

“Nu e primul premiu pe care îl ofer, dar, ca de fiecare dată, este o mare plăcere şi o mare onoare de a face acest tur al celor 15 cărţi nominalizate nu de către specialişti, ci de către tânăra generaţie, tineri care citesc direct în franceză, traduc cărţile şi le analizează”, a spus Laurence Auer.

“Miguel Bonnefoy este un autor care a publicat, în 2015, un roman foarte apreciat, “Călătoria lui Octavio”, a amintit ambasadoarea.

Scriitoarea Ioana Pârvulescu, preşedintele de onoare din partea României al concursului “Premiul Goncourt – Alegerea României 2020” şi scriitorul Santiago H. Amigorena, câştigător 2019 şi preşedinte de onoare al acestei ediţii din partea Franţei, au transmis celor prezenţi mesaje online.

În cadrul evenimentului a fost semnat un acord de parteneriat între Biblioteca Naţională a României şi Institutul Francez din România, care vizează, potrivit directorului general al Bibliotecii Naţionale a României, Carmen Mihaiu, promovarea patrimoniului comun al celor două instituţii în cadrul unor evenimente (dezbateri, conferinţe), care să contribuie la “exprimarea culturii celor două ţări”, ce va fi prezentat publicului francez şi român.

Premiul Goncourt – Alegerea României 2020 este decernat pentru al optulea an consecutiv, în cadrul unui proiect organizat de Institutul Francez din România şi Ambasada Franţei, cu sprijinul Agenţiei Universitare a Francofoniei în Europa Centrală şi Orientală şi a Groupe Renault România.

Juriul – format din reprezentanţii studenţilor de la facultăţile de limba şi literatura franceză din şase universităţi din România (Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu şi Timişoara) – s-a reunit, pentru deliberările finale, la Librăria franceză Kyralina.

Premiul Goncourt – Alegerea României este organizat din 2013, România fiind a cincea ţară din constelaţia Goncourt, după Polonia (1998), Serbia (2012), Liban (2012) şi Italia (2013). În prezent, 20 ţări şi regiuni din lume aleg şi decernează un asemenea premiu.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Biserici Ortodoxe surori   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar   Actualitate culturală                                                                               Personalități culturale   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.