fbpx

                                                                                                                                                                    pictogramae

Horațiu Mălăelea primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ‘Constantin Brâncuși’ din Târgu-Jiu

Horațiu Mălăelea primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității 'Constantin Brâncuși'

Horațiu Mălăelea primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ‘Constantin Brâncuși’

Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu i-a acordat, în cadrul unei festivități organizate joi, titlul de Doctor Honoris Causa actorului, regizorului, caricaturistului și scriitorului Horațiu Mălăele.

Președintele Senatului din cadrul UCB, Adrian Gorun, a declarat, în cadrul ceremoniei, că distincția academică se acordă actorului Horațiu Mălăele în semn de recunoaștere pentru tot ceea ce a construit în teatrul românesc și pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii naționale.

“Doamnelor și domnilor, v-am spus o poveste de viață ce se poate concentra în trei cuvinte — Horațiu Valentin Mălăele. Este aici, lângă noi, nu știu în ce măsură pe el l-a încântat povestea lui rostită de altcineva, știu însă că ne încânta prin tot ceea ce urmează. Pentru tot ceea ce a construit în teatrul românesc, pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii naționale, Senatul Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, întrunit azi, 25 mai 2015, îi acordă înaltul titlu de Doctor Honoris Causa, medalia și macheta jubiliară la 25 de la înființarea instituției noastre”, a spus Adrian Gorun.

După citirea laudatio-ului de către Adrian Gorun și decernarea titlului, Horațiu Mălăele a precizat că se simte “copleșit” de ceea ce a auzit și i-a mulțumit președintelui Senatului UCB pentru “modul intelectual și senin aristocrat în care a sintetizat viața lui cât a fost, așa cum a fost”.

“Sunt copleșit de ceea ce am auzit, depășește cu mult orice emoție pe care am trăit-o până acum în faptele mele conjuncturale, făcute cu intenție sau din întâmplare. (…) Vreau să mulțumesc Universității ‘Constantin Brâncuși’ pentru această alegere, excepțională din punctul meu de vedere, să mulțumesc domnului profesor doctor și președinte al Senatului și prieten, Adrian Gorun, pentru modul intelectual și senin aristocrat în care a sintetizat viața mea cât a fost, așa cum a fost. Te întâlnești cu asemenea lucruri, cu asemenea tip de sinteze, doar în asemenea ocazii și cum spun unii, doar înaintea morții. Sper că nu ați ales acest moment”, a declarat Horațiu Mălăele, stârnind râsul celor prezenți la ceremonie.

După ceremonia de acordare a titlului, în prezența membrilor Senatului UCB și a invitaților, Adrian Gorun a anunțat faptul că sala în care a avut loc evenimentul se va numi Horațiu Mălăele, în semn de recunoștință față de acesta.

Până în prezent, UCB a acordat peste 20 de titluri de Doctor Honoris Causa, printre cei care au primit această distincție numărându-se Ecaterina Andronescu, Gheorghe Zamfir și Andrei Marga.

e-Cultura.info / Autor: Irina Poenaru


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest