“Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, sâmbătă și duminică, la Biserica Icoanei

“Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, sâmbătă și duminică, la Biserica Icoanei

Cea de-a X-a ediție a manifestării religios-culturale “Icoana – Fereastră spre Dumnezeu” va avea loc sâmbătă și duminică la Biserica Icoanei din București, informează un comunicat al organizatorilor. Pentru acest eveniment a fost adusă, în premieră, la București Icoana Maicii Domnului “Iordănița” de la Ierusalim.

Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor, Protoieria Sector II Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 și cu binecuvântarea Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Sâmbătă, Slujba Vecerniei, care va avea loc între orele 16,00 și 18,00, va fi urmată de procesiunea “Lumina Ortodoxiei”. Credincioșii, care vor purta lumânări aprinse, se vor deplasa în Parcul Grădina Icoanei, unde va avea loc un scurt concert de cântări religioase.

Duminică, de la ora 10,00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie pe o scenă instalată în curtea Bisericii Icoanei, urmată de la ora 13,00 de pelerinajul “Icoana — fereastră spre Dumnezeu’, la care sunt așteptați să participe peste 100 de preoți și mii de credincioși și care se va desfășura în jurul Parcului Icoanei.

Pe scena din Parcul Grădina Icoanei va avea loc apoi o slujbă de sfințire a icoanelor purtate de credincioși, urmată de un scurt concert de cântări religioase.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.