fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Icoane pe sticlă, obiecte tradiționale la Palatul Parlamentului

O tânără studentă din Sălaj, colecționară de obiecte tradiționale încă din copilărie, va expune icoane pe sticlă creație proprie, costume populare și obiecte tradiționale, la Palatul Parlamentului, în fața Sălii de plen a Camerei Deputaților.

Expoziția “Icoana din inima mea”, a artistei Ligia Alexandra Bodea, va fi vernisată în data de 15 aprilie, la Palatul Parlamentului, în prezentarea Anei Pascu, etnolog la Muzeul Național al Țăranului Român.

“Vernisajul expoziției va avea loc în data de 15 aprilie 2014, orele 13.30, prezentator fiind Ana Pascu, etnolog la Muzeul Național al Țăranului Român. Expoziția este dedicată Sărbătorii de Paște și Săptămânii patimilor lui Iisus. Cei care au sprijinit această expoziție sunt deputații Iuliu Nosa și Sonia Drăghici”, a declarat domnul Daniel Săuca, directorul Centrul de Cultură și Artă Sălaj citat de Agerpres.

Artista ce expune la Palatul Parlamentului are 21 de ani și este studentă la Cluj Napoca. La numai 12 ani, Ligia Bodea și-a început activitatea de colecționar de obiecte tradiționale de pe Valea Barcăului, a Crișului, din Munții Zărandului și zona de sub Meseș. Amenajat în case țărănești ce datează din secolul al XlX-lea, Muzeul de Artă Populară “Ligia Bodea” din localitatea natală Iaz adăpostește o importantă colecție formată din obiecte de uz gospodăresc, costume populare, lăzi de zestre, perne, țesături, obiecte de ceramică din anii 1850 — 1870, porțelan de Halahaz, din vechiul Imperiu Austro-Ungar.

Pe lângă pasiunea pentru tradiția populară, Ligia Alexandra Bodea mai are una — aceea de a picta icoane pe sticlă, până acum aproximativ 100 de icoane fiind prezentate publicului. De asemenea, împreună cu familia ei, artista organizează în vacanțele de vară tabere de pictură pentru copii, care se pot bucura de mâncare “ca la bunica acasă”, de aer curat și de priveliști de neuitat.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest