fbpx

                                                                             pictogramae

“Ilegitim”, de Adrian Sitaru proiecții de gală în 11 orașe

Filmul

Filmul “Ilegitim” de Adrian Sitaru

Filmul “Ilegitim”, de Adrian Sitaru, va fi prezentat pe 17 martie, în avanpremieră, la Cinema City Deva, la eveniment urmând să participe regizorul, dar și actorul Robi Urs.

Proiecții de gală vor mai fi programate la Cinema “Florin Piersic” din Cluj-Napoca (vineri, 18 martie, ora 20,00), Cinema Palace din Lotus Center Oradea (sâmbătă, 19 martie, ora 18,00), “Aula Magna” a Universității de Vest din Timișoara (duminică, 20 martie, ora 19,00), Cinema One din Coresi Shopping Resort Brașov (luni, 21 martie, ora 20,00).

Actorii Alina Grigore și Bogdan Albulescu, dar și producătorul Anamaria Antoci se vor întâlni cu spectatorii din alte cinci orașe — Cinema Dacia din Piatra Neamț (vineri, 18 martie, ora 19,00), Cinema Unirea din Botoșani (sâmbătă, 19 martie, ora 19,00), Centrul Cultural din Gura Humorului (duminică, 20 martie, ora 18,00), Cinema Modern din Suceava (duminică, 20 martie, ora 19,00), Cinema 3D — Prof. Ioan Manole din Galați (luni, 21 martie, ora 20,00).

Pe 24 martie, “Ilegitim” va deschide prima ediție “Este Film Festival” din Sibiu. Proiecția este programată la Biblioteca Universității “Lucian Blaga”, de la ora 20,00. La eveniment vor participa regizorul Adrian Sitaru și actorii Alina Grigore și Robi Urs.

CITEȘTE ȘI  Secțiune specială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Pelicam

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, “Ilegitim”, a fost primit cu aplauze din partea publicului, dar și cu cronici laudative din partea jurnaliștilor internaționali, precizează comunicatul.

“Ilegitim” spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Din distribuție mai fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight — Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător fiind Anamaria Antoci.

Filmul “Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.

“Ilegitim” a fost premiat în capitala Germaniei cu C.I.C.A.E Award — Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă.

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer