Imaginea poetului Nichita Stănescu, în oficii poştale din Bucureşti

Imaginea poetului Nichita Stănescu, în oficii poştale din Bucureşti

Poetul Nichita Stănescu

Poetul Nichita Stănescu

Un poster cu imaginea scriitorului Nichita Stănescu, însoţită de poemul “Orfeu în vechea cetate”, va fi afişat, începând de astăzi, în toate oficiile poştale din Bucureşti, ca urmare a programului cultural “Valorificarea patrimoniului literar naţional în spaţiul public”, derulat de Muzeul Național al Literaturii Române din București și Poşta Română.

Programul cultural “Valorificarea patrimoniului literar naţional în spaţiul public“, iniţiat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi de Poşta Română, îşi propune reevaluarea şi restructurarea permanentă şi continuă a strategiilor de valorificare a patrimoniului literar naţional deţinut, precum şi a scriitorilor şi operelor pe cale de a dobândi valoare de patrimoniu datorită recunoaşterii naţionale şi internaţionale în momentul de faţă.

Pe parcursul următoarelor etape ale programului cultural, proiectul va fi extins la nivelul întregii ţări, cu alţi scriitori români.

CITEȘTE ȘI  Concert unic la Crucea Caraiman

Programul cultural “Valorificarea patrimoniului literar naţional în spaţiul public”, iniţiat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi de Poşta Română, îşi propune reevaluarea şi restructurarea permanentă şi continuă a strategiilor de valorificare a patrimoniului literar naţional deţinut, precum şi a scriitorilor şi operelor pe cale de a dobândi valoare de patrimoniu datorită recunoaşterii naţionale şi internaţionale în momentul de faţă.

Acest program cultural a fost lansat oficial pe 29 februarie la sediul Bibliotecii Academiei Române, în cadrul evenimentului “Rotonda 13 – Marin Sorescu”, primul scriitor omagiat fiind Marin Sorescu, printr-un poster afişat din 18 februarie în toate oficiile poştale din Bucureşti şi Craiova pentru a marca împlinirea, pe 29 februarie, a 80 de ani de la naşterea scriitorului.

Pe 31 martie se împlinesc 83 de ani de naşterea scriitorului.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus