Incendiu la Seminarul Teologic din Suceava

Incendiu de proporții la o cladirea Arhiepiscopiei Sucevei

Incendiu de proporții la o cladirea Arhiepiscopiei Sucevei

Clădirea Centrului eparhial Suceava a fost cuprinsă de flăcări în această dimineaţă (n.r. joi, 8 ianuarie 2015) în urma izbucnirii unui incendiu. Din primele informaţii, se pare că focul a izbucnit în clădirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, aflată în apropiere.

După cum ne-a relatat pr. Dragoş Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, focul a cuprins clădirile în totalitate, neputând fi salvat nimic. “A ars tot! Este un dezastru! Nu avem cuvinte!“, a spus părintele Dragoş Buta.

Pompierii nu au reuşit să intervină eficient din cauza lipsei resurselor de apă. Problemele acestora sunt cauzate de faptul că hidranţii sunt îngheţaţi. “Incendiul a pornit de la tabloul electric, însă când am ajuns la faţa locului era cuprinsă întreaga clădire care era construită din lemn. Incendiul se manifestă cu flacără violentă.

Afară e foarte frig, iar hidranţii din zonă sunt îngheţaţi. Am solicitat să intervină mai multe autospeciale. Profesorii au spus că cei 120 de elevi s-au autoevacuat“, a declarat pentru “Obiectiv de Suceava” Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.