fbpx

                                                               pictogramae

Începe FEST-FDR 2015 la Timișoara

Începe FEST-FDR 2015

Începe FEST-FDR 2015

Între 15 și 22 aprilie și 6-13 iunie, începe cea de a XX-a ediție a singurului festival din România dedicat dramaturgiei românești. într-o formulă care plasează teatrul românesc contemporan în context internațional în cel mai concret mod se arată într-un comunicat de presă.

Secțiunea FDR se deschide cu spectacolul Viața-i mai frumoasă după ce mori (Teatrul “Tomcsa Sándor” Odorheiul Secuiesc), pus în scenă de Mihai Măniuțiu, programat miercuri, 15 aprilie, cu ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Național.

“Spectacolul e și o glumă, și o provocare, și o meditație, și o întrebare plină de tulburare. Și nu caută să ne dea un răspuns, ci ne prezintă, simplu, o lume imaginară a morților, una din multiplele posibile, în cheia “cabaretul metafizic”. La prima vedere, în acest spectacol, lumea de după moarte nu diferă de viaţa de zi cu zi: ne aflăm într-o grădină de vară, cu scaune, mese, umbrele, cu un zid mare alcătuit din lăzi de bere. Totul pare a fi firesc, real şi, totuşi, din când în când, stranietatea se insinuează…” se arată în comunicat.

Al doilea spectacol al serii, Organic de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri (Teatrul Național București), începe la ora 21.00, în Sala 2. Despre aceast text, selecționerul Festivalului, criticul de teatru Oana Borș, scria: “Traficul de organe. Viaţa imigranţilor. Visul american. Sunt temele acestui text scris de Saviana Stănescu, întregind preocuparea autoarei către „marginali”, indiferent ce formă îmbracă aceştia. Într-un spectacol ce uzează de ironie şi umor.”  O producţie care aduce în faţa publicului un subiect acut, desprins din ştirile zilnice și spune o poveste ruptă din realitate.

Ediția din acest an a FDR înglobează un alt eveniment în care Teatrul Național este organizator, The Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, creat în cadrul Convenției Teatrale Europene. Vom reveni curând cu informații despre deschiderea The Art of Ageing.

FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești) se derulează la Timișoara, evenimentul fiind organizat de Teatrul Naţional, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului și Consiliului Local Timişoara. În această primă etapă vor fi prezentate treisprezece producții.

 Modulul FDR va fi completat în luna iunie cu celelalte spectacole, despre care vă vom ține la curent.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest