fbpx

“Îndrăgostiți fără noroc”, turneu de primăvară al artistului Tudor Gheorghe

“Îndrăgostiți fără noroc”, turneu de primăvară al artistului Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe începe miercuri, 8 martie, turneul din această primăvară cu spectacolul în premieră “Îndrăgostiți fără noroc”

“Toți au scris despre iubire, în diverse etape ale sentimentului acesta. Dar, cea mai aleasă poezie a lor e aceea când se simt singuri, când îi părăsesc iubirile. Și atunci, găsim la ei poeme de amărăciune, de tristețe, de disperare în clipa în care au fost neînțeleși în sentimentul lor de iubire. Probabil că li se trage de la tatăl lor și al nostru — dl Eminescu, cel care a scris cele mai frumoase poeme. Le-a scris în clipa în care Veronica Micle nu răspundea amoarei lui”, a declarat Tudor Gheorghe, citat în comunicatul de presă transmis de echipa sa de PR.

Tudor Gheorghe afirmă că selecția versurilor pe care se sprijină oricare spectacol al său este cea mai dificilă misiune.

“Pe mine mă interesează întâi poezia. Nu am poeți preferați, am poeme preferate. Cu atât mai mult când vine vorba de iubire, cum se întâmplă și în acest nou proiect intitulat ‘Îndrăgostiți fără noroc’. Nu mi-a fost deloc ușor să fac o selecție de poeme. Spectacolul începe pe versurile lui Romulus Vulpescu — “…În fiecare zi ne batem joc de păsări, de iubire și de mare…’, își continuă periplul prin poeme splendide semnate de Grigore Vieru, Mircea Micu, Macedonski sau Arghezi și se termină în muzicalitatea versurilor lui Adrian Păunescu”, mai spune cunoscutul rapsod.

Potrivit sursei citate, începând cu acest concert, Tudor Gheorghe va aduce o schimbare “de sound” în spectacolele sale în sensul că sunetul clasic dat de instrumente de suflat calde precum clarinet, flaut sau oboi va fi combinat cu sunetul modern pe care îl redă o chitară electrică sau o chitară bass, dar și sonoritatea mai specială a pianului și percuției.

“Va fi un nou sound marca Tudor Gheorghe. Cum se va reflecta și cum va fi el perceput în sală? Impecabil, pentru că, începând cu acest turneu, sonorizarea tuturor spectacolelor maestrului Tudor Gheorghe va fi asigurată de BOSE. Bose în România, reprezentantul celebrului producător american, a creat un sistem personalizat special pentru concertele maestrului, sistem bazat pe binecunoscutele Bose F1, cu nu mai puțin de 5 incinte active ce vor face ca spectatorii să se bucure de un sunet cald, plăcut, apropiat, ce va învălui cu eleganță întreaga sală. Începând cu acest an, maestrul Tudor Gheorghe ridică, din nou, ștacheta calității, alegând Bose pentru celebrele sale concerte”, se mai afirmă în comunicat.

Compusă de maestru și orchestrată de dirijorul Marius Hristescu, muzica spectacolului “Îndrăgostiți fără noroc” va fi interpretată de soliști din toată țara: chitară electrică — Alexandru Amarii, chitară bass — Bogdan Drăniceanu, clape (pian) — Dorinel Vasile, Drums — Alin Nicu, flaut — Emeke Vajas, oboi — Dan Mesaros, clarinet — Eniko Tatar, percuție — Sami Lupean, vioară I — Albert Vajas, vioară II — Schvartz Timea, violă — Laurențiu Mihaly, violoncel — Marian Marica.

Premiera spectacolului va avea loc la Craiova, în zilele de 8 și 9 martie, la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova, iar turneul național include 24 concerte în 19 localități.

e-Cultura.info / Autor: Maria Mitrică


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte