Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” la deschiderea Cursurilor de limbă, cultură și civilizație română în Grecia

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, alături de directorul general al Institutului ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni, doamna Zvetlana Preoteasa, efectuează, în perioada 27-30 septembrie 2014, o vizită de lucru în Grecia.

Cu această ocazie vor fi prezenți la festivitățile de deschidere a cursurilor de limbă, cultură și civilizație românească, organizate în cadrul școlilor de weekend de către Comunitatea română ‘Sf. Ștefan cel Mare’ și de către Asociația femeilor românce din Grecia (AFRG), ambele cu sediul în Atena, participând, totodată, și la cursurile de limbă, cultură și civilizație românească, susținute în cadrul scolii de weekend a Asociației ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Aspropyrgos.

În cadrul evenimentelor, copiii români vor primi din partea IEH rechizite și cărți în limba română. În egală măsură, cartea românească va ajunge și în bibliotecile asociațiilor menționate.

Agenda vizitei include, de asemenea, întâlniri cu E.S. domnul Lucian Fătu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Elenă, dar și cu alți reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Grecia, pentru o cât mai bună cunoaștere a realității românești din acest spațiu geo-cultural.

Prezervarea limbii materne în rândul tinerei generații, precum și menținerea legăturii acesteia cu spațiul cultural de origine sunt obiective primare ale Institutului ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni, care, prin colaborarea cu asociațiile românești din țară și din întreaga lume, asigură și de această dată suportul minimal necesar procesului educațional în limba română, fie el desfășurat în școli de duminică sau de week-end, școli parohiale sau școli cu predare în limba română.

Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni a trimis rechizite școlare și cărți în limba română în comunitatea românească din Serbia, dar și băieșilor din Croația.

e-Cultura.info

Distribuie prieteniilor tăi acest asticol

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer