fbpx

                                                                             pictogramae

Întâlnire cu managerii instituţiilor de spectacol subordonate MCIN

 Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a avut luni o întâlnire cu managerii instituţiilor de spectacol subordonate MCIN pentru a găsi, de comun acord, soluţii pentru o mai bună funcţionare a acestora şi, implicit, pentru a revitaliza şi a promova cultura şi arta spectacolului, a informat ministerul printr-un comunicat de presă.

Dialogul survine în contextul alocării sumei de 1 miliard de euro prin OUG pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii.

Întâlnirea a vizat alcătuirea de MCIN, alături de manageri, a unui grup de lucru prin care să se proiecteze un buget al instituţiilor de spectacol pentru anul 2019, menit să evidenţieze importanţa patrimoniului cultural din teatru, operă, dans sau balet.

“Ministrul George Ivaşcu a cerut managerilor instituţiilor de spectacol să propună soluţii viabile care să vină în întâmpinarea problemelor legate de salarizări, personal sau producţie de spectacole. Mai mult, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a dorit să ştie care sunt priorităţile, pentru a putea iniţia o discuţie cu Guvernul României şi cu Ministerul Finanţelor Publice”, mai informează sursa citată.

Cele două părţi au fost de acord cu necesitatea stabilirii unui buget multianual, dat fiind modul atipic în care funcţionează instituţiile de spectacol faţă de celelalte instituţii, dar şi necesitatea conceperii unui act normativ care să regleze specificitatea acestora.

“Dialogul de astăzi este pasul firesc după alocarea bugetului, iar în acest context îmi doresc să mă ajutaţi ca împreună să realizăm o proiecţie bugetară pentru anul 2019, dar şi un cadru favorabil prin care să îmbunătăţim funcţionarea instituţiilor de cultură. Să considerăm că aceasta este o primă întâlnire din multe ce vom mai avea”, a conchis George Ivaşcu, citat în comunicat.

Guvernul a adoptat în 19 iulie Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii.

Beneficiarii programului sunt autorităţile administraţiei publice centrale, inclusiv Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, precum şi instituţiile aflate în subordine, indiferent de sistemul de finanţare, şi autorităţile administraţiei publice locale.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer