“Inter-Art 20 de ani” – Expoziția de artă contemporană

“Inter-Art 20 de ani” – Expoziția de artă contemporană

Expoziția de artă contemporană “Inter-Art 20 de ani”, care cuprinde lucrările a 130 de artiști din 80 de țări de pe toate continentele lumii, se va deschide miercuri, de la ora 18,00, la Biblioteca Națională a României.

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român (ICR), evenimentul, organizat de Fundația “Inter-Art” Aiud, ICR, Biblioteca Națională a României, Primăria — Consiliul Local Aiud și Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, este dedicat aniversării a 20 de ani de activitate a Fundației Inter-Art din Aiud.

Obiectivul acestui proiect este realizarea unei expoziții internaționale cuprinzând o vastă colecție de artă contemporană — pictură, grafică, fotografie, sculptură — provenind din 80 de țări, o sinteză a colecției ca rezultat al numeroaselor proiecte derulate timp de 20 de ani.

Expoziția va continua un șir lung de manifestări organizate la Cluj-Napoca, București, Gyomaendrod (Ungaria), Istanbul (Turcia), Bombay (India), Cairo (Egipt), Rabat (Maroc), Viena (Austria), Vichy (Franța), Washington D.C. (SUA), New York (SUA), Kutztown (SUA), Petion Ville (Haiti), Sasaran (Malaezia) — unde au fost prezentați artiști plastici cu cotă internațională care au participat la proiectele Inter-Art de la Aiud.

Fundația “Inter-Art” din Aiud a fost concepută în 1996 în vederea bunei organizări a Taberei Internaționale de Artă Plastică. Tabăra are deja o tradiție de 20 ani, timp în care au participat peste 300 de artiști din 60 de țări, fiind cotată ca una dintre cele mai importante tabere de creație din Europa de Est.

În septembrie 2013, fundația a realizat un mail-art reprezentând 322 de artiști din 110 țări la sediul ONU din New York. Fundația Inter-Art a expus și la Parlamentul European de la Bruxelles, după care au urmat două evenimente dedicate aniversării a 60 de ani de când România este stat membru al Națiunilor Unite.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer