fbpx

Ioan Holender s-a retras din Asociaţia Timişoara CCE 2021

Ioan Holender

Ioan Holender

Ioan Holender, fost director al Operei din Viena, a anunţat, că se retrage din funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, fiind nemulţumit că nu a fost consultat în legătură cu acest proiect.

Acesta a transmis, o scrisoare Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii şi presei, prin care anunţă că a luat decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte de onoare al instituţiei.

“Având în vedere că nu am fost nicicând consultat de Asociaţia Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, deşi sunt Preşedintele de Onoare al acesteia, mă retrag din această “funcţie”, pe care în fond nu am îndeplinit-o niciodată şi pe care nu mai doresc să o deţin. Vă rog să excludeţi numele meu din acest context. Sunt alături de intelectualii oraşului meu, personalităţi precum Tolcea, Ungureanu, Jecza, Vighi, Lupu Hausvater, Babeţi, Armanca, Gârboni, Murgu, s.a., care din câte am înteles, nu sunt implicaţi şi nici măcar consultaţi în privinţa Timişoara 2021”, a declarat Ioan

Holender.

De asemenea, fostul director al Operei din Viena s-a arătat nemulţumit de faptul că directorul artistic al asociaţiei este un cetăţean suedez, dar şi că din boardul de conducere al instituţiei face parte şi soţul preşedintelui Simona Neumann.

“Pe de altă parte, ca Director Artistic al Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii a fost angajat un cetăţean din Suedia, care nu are nicio tangenţă cu Timişoara şi care nici măcar nu cunoaşte limba română. Bineînţeles că nici despre alcătuirea boardului asociaţiei nu am fost informat, aflând doar deunăzi că şi soţul doamnei Neumann este unul dintre membrii acestuia”, se arată în scrisoarea semnată de Ioan Holender.

Preşedintele Asociaţiei Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, Simona Neumann, a declarat, că Ioan Holender a fost invitat, alături de toţi intelectualii din Timişoara menţionaţi în scrisoare, să se implice în proiect.

“Am primit un e-mail din partea domnului Ioan Holender cu privire la renunţarea la funcţia de preşedinte de onoare. I-am mulţumit pentru discuţiile pe care le-am avut mai ales în ultima parte a candidaturii, când am colaborat cu domnia sa. Noi am invitat să se implice în acest proiect toate personalităţile marcante menţionate de domnia sa şi suntem deschişi să se implice în continuare cu proiecte care să vină în sprijinul dosarului cu care am câştigat acest titlu. În ceea ce priveşte boardul de conducere, acesta va fi reformat, astfel că asociaţia este deschisă către membri care doresc să se implice activ. Toate informaţiile cu privire la componenţa boardului de conducere sunt publice de câţiva ani”, a afirmat Simona Neumann.

În luna septembrie a anului 2016, Timişoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană (CCE) în anul 2021. Oraşele contracandidate la acest titlu au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare. Capitala Banatului a candidat cu un proiect care se numeşte „Luminează oraşul prin tine”.

În toamna anului trecut, a fost organizat primul eveniment public de mare anvergură de către Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, un spectacol de circ contemporan.

Pentru acest an, în cadrul programului Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană sunt planificate un festival de circ contemporan, concerte şi lecturi în locaţii abandonate, evenimente în pieţe publice, precum şi în clădiri post-industriale părăsite de pe malul Begăi.

e-Cultura.info

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.