Ioan Paraschiv impresionează juriul Galei HOP 2013

Ioan Paraschiv

Ioan Paraschiv

Cea de-a XVI-a ediție a Galei HOP a avut loc în perioada 4 – 8 septembrie, la Costinești, cu scopul de a promova și lansa tinerii absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular.

Evenimentul este organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER), iar ediția din acest an și-a propus să aducă un omagiu Mariei Tănase, singura artistă care a valorificat cântul românesc popular autentic, după cum a declarat regizorul Radu Afrim, directorul artistic al galei din acest an. Juriul, compus din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriță, cantautor) și Ion Rizea (actor) a acordat premiul cel mai bun actor, la secțiunea individual, ex aequo, tinerilor Dumitru Georgescu și Ioan Paraschiv. Secțiunea individual, la care au participat 20 de concurenți, a creat un cadru relevant și plin de energie pentru tinerii absolvenți, care au fost puși în fața unei probe nou introduse în acest an: întruchiparea unei celebrități timp de trei minute.

 Premiul pentru cel mai bun actor a fost înmânat de actrița Maia Morgenstern. Ioan Paraschiv a primit acest premiu pentru reprezentația din „A fi sau a nu fi bufon”, colaj de texte după Matei Vișniec, F.M. Dostoievski, A.P. Cehov și William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vișan în rolul Gardianul Dumnezeu din filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”. Ioan Paraschiv este absolvent al Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu și actor al Teatrului Național din Sibiu, unde poate fi văzut pe scenă în spectacolele ABSOLVENTUL în regia lui Cristian Theodor Popescu, BALUL BURLACILOR în regia Anei Mujat și a Codruței Vasiu, BERLIN ALEXANDERPLATZ în regia lui Dragoș Galgoțiu, FAUST în regia lui Silviu Purcărete, ÎNCHISOAREA DE FETE în regia lui George Ivașcu, INSULA în regia lui Vlad Massaci, OPINIA PUBLICĂ în regia lui Cristian Theodor Popescu, PLATONOV în regia lui Alexandru Dabija și VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ în regia lui Bogdan Sărătean.

 ,,Sunt bucuros că am primit acest premiu, dar mai mult decât atât, sunt sincer norocos pentru că m-am aflat în jurul atâtor oameni frumoși.”, a declarat tânărul actor la întoarcerea în Sibiu.

 Ioan Paraschiv s-a năsut pe data de 7 septembrie 1988 și a absolvit, în 2011, Secția Actorie din cadrul Universității ,,Lucian Blaga” din Sibiu, la clasa conf. univ. dr George Ivașcu și Marian Râlea, asistenți Ana Mujat și Codruța Vasiu, iar mai apoi și-a continuat studiile de masterat în „Arta interpretării caracterelor dramatice” alături de Marian Râlea și Constantin Chiriac. Tânărul actor originar din Arad a avut colaborări la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și a participat, de asemenea, la mai multe festivaluri printre care Festivalul ,,William Shakespeare” din Essen și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

 Participanții Galei HOP din acest an au participat, de asemenea, timp de patru zile la un workshop coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea, cu titlul „hai iu iu nu hi you you”. Festivitatea de decernare a premiilor a fost deschisă de directorul artistic al Galei HOP, regizorul Radu Afrim, care a spus că juriul a avut şi în acest an o sarcină foarte grea, toți concurenții fiind foarte buni.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.