fbpx

                                                                             pictogramae

“Junii Sibiului” au cântat și dansat pentru românii din Spania

Ansamblul "Junii Sibiului"

Ansamblul “Junii Sibiului”

Ansamblul “Junii Sibiului” a prezentat duminică seara, în Alcala de Henares (Spania), în fața a 600 de spectatori, ultimul concert internațional din seria celor șapte programate pentru aniversarea a șapte decenii de activitate.

Aproape 50 de soliști, dansatori și muzicanți au cântat și dansat mai bine de două ore, purtând spectatorii într-o călătorie muzicală prin cele mai importante zone ale României.

“Este o onoare pentru Consiliul Județean Sibiu, ca instituție finanțatoare a Ansamblului Junii Sibiului, să contribuie la prezentarea acestui spectacol aniversar. Este un an aniversar, o cifră rotundă și frumoasă, care marchează șapte decenii de la înființarea acestui ansamblu profesionist. Un ansamblu care e recunoscut în întreaga lume drept ambasador al tradițiilor românești, de care și voi sunteți legați.

Iar acum, Madridul este capitala care încheie turneul de șapte spectacole internaționale programate pentru acest an aniversar. Și nu întâmplător în capitala Spaniei, pentru că aici, în Spania, sunteți aproape un milion care munciți pentru un trai mai bun al vostru, dar și al rudelor voastre rămase în țară”, a transmis președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, în mesajul adresat publicului prezent la spectacolul “Junilor” citat de Agerpres.

La finalul spectacolului, spectatorii au cântat “La mulți ani!”, artiștilor veniți din România.

“A fost un public extraordinar care a cântat cu noi, a dansat cu noi, a trăit cu noi emoția acestui an aniversar, iar la final ne-a emoționat pentru că întreagă sală ne-a cântat, în picioare, La mulți ani. Am văzut lacrimi de bucurie în ochii dansatorilor și, efectiv, am simțit că suntem iubiți și apreciați pentru munca depusă de întregul colectiv artistic. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul permanent pe care îl acordă Ansamblului și pentru prezența noastră aici. Mulțumesc de asemenea organizatorilor de aici, din Spania, unde sper să revenim pentru un turneu în mai multe orașe”, a declarat coregrafa Silvia Macrea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul — Junii Sibiului”.

Spectacolul a fost prezentat de vedeta TVR, Iuliana Tudor, care a declarat la final: “Rarisim! Acesta este cuvântul care descrie perfect ce am trăit la Madrid alături de Junii Sibiului.

Un public rarisim de frumos și cald, artiști rarisimi, organizatori asemenea! Emoțiile care m-au traversat aici, lacrimile din ochii dansatorilor, din ochii Silviei Macrea, din ochii românilor aflați în sală, mi-au amintit de anii în care prezentam la TVR Internațional emisiunea ‘Nu uita că ești român’, ani în care mă conectam în direct, săptămânal, la dorul de casă al românilor de pretutindeni. Folclorul este pentru acești oameni cea mai puternică legătură cu România, cu acasă! Alături de Junii Sibiului am reușit din plin să aducem România mai aproape de Spania! La mulți ani și viață lungă Ansamblului Junii Sibiului, de care mă simt legată dincolo de scenă și televiziune. Sunt prietenii mei!”

Sub bagheta tânărului dirijor Mihai Tarcea, au ridicat sala în picioare Nicolae Furdui Iancu, Marcel Părau și tinerii soliști Andreea Haisan, Daniel Pop, Alexandru Brădășan, Stana Stepanescu, Nicu Mîță, Gabriel Dumitru, Paul Ananie și Larisa Vulpescu, aflată pentru prima dată pe scenă alături de “Junii Sibiului”. Ea a avut parte și de o surpriză când a fost cerută în căsătorie, în fața tuturor — artiști și public — de contrabasistul orchestrei, Ciprian Oprea.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ‘Cindrelul — Junii’ Sibiu, cu sprijinul UMR și Radio Românul din Madrid.

e-Cultura.info / Autor: Isabela Paulescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer