fbpx

                                                                             pictogramae

La Baku s-a deschis Forumul Mondial privind Dialogul Intercultural

Forumul Mondial privind Dialogul Intercultural

Forumul Mondial privind Dialogul Intercultural

Al 4-lea Forum Mondial privind Dialogul Intercultural s-a deschis la Baku având drept temă “Dezvoltarea dialogului intercultural – noi căi pentru securitatea umană, pacea și dezvoltarea durabilă”, în vederea promovării și susținerii înțelegerii și dialogului între culturi, informează AZERTAC.

Forumul este organizat în colaborare cu UNESCO, Alianța Civilizațiilor din cadrul Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Turismului (OMC), Consiliul Europei, Organizația Islamică pentru Educație, Știință și Cultură (ISESCO), Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei.

Agenda include subiecte precum rolul credinței, religiilor, migrației, securității umane, sportului, educației, artei, dezvoltării durabile, prevenirii extremismului violent și afacerilor în construirea încrederii și cooperării între culturi și civilizații.

Forumul de trei zile reunește aproape 120 de oficiali din țări străine, reprezentanți a 39 de organizații internaționale și a peste 50 de organizații neguvernamentale, șefi de guverne, miniștri, politicieni de rang înalt, profesioniști din domeniul culturii, ambasadori ai bunăvoinței, experți, jurnaliști, practicieni, intelectuali cunoscuți și activiști.

În acest context, manifestarea se dorește a fi o platformă internațională care să permită și să încurajeze oamenii, țările și organizațiile din întreaga lume să ia măsuri concrete pentru a sprijini diversitatea, dialogul și înțelegerea reciprocă între națiuni prin sensibilizarea cu privire la importanța dialogului intercultural la nivel mondial.

Reprezentanți la nivel de miniștri și vice-miniștri din peste 90 de state, precum și ai organizațiilor internaționale din domeniu, organizații non-guvernamentale și experți au căutat soluții pentru consolidarea societăților inclusive, durabile, din perspectiva Agendei 2030 a ONU, pentru buna coordonare a acțiunilor de turism cultural, soluții pentru promovarea dialogului prin publicațiile UNESCO și platformei electronice (e-platform). Tot în cadrul dezbaterii au fost discutate aspecte legate de implicarea instituțiilor financiare și economice în promovarea dialogului intercultural.

e-Cultura.info / Autor: Ana Bîgu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer