fbpx

La Botoșani au loc eea de-a 57-a ediție a Zilelelor Mihai Eminescu

Zilele Mihai Eminescu

Zilele Mihai Eminescu

Cea de-a 57-a ediție a Zilelor Eminescu va debuta miercuri, la ora 10,00, la Biblioteca Județeană Mihai Eminescu Botoșani, cu un cenaclu literar intitulat ‘Portretul artistului la tinerețe’,

La eveniment participă cenaclurile Nichita Stănescu al Ministerului Afacerilor Interne, Luceafărul Hănești, Litera S Stăuceni și Caietele lui Cain Botoșani.

Acesta va fi urmat de o lansare de carte și o expoziție de carte, numismatică, filatelie, medalistică și cartofilie.

Joi, de la ora 17,00, membrii juriului care va desemna câștigătorul Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia se vor reuni la Vorona pentru a delibera.

Tot de la ora 17,00, la Biblioteca Județeană Mihai Eminescu va avea loc evenimentul ‘Ora cărților junimiste-semnale editoriale’, în cadrul căruia vor fi prezentate mai multe cărți apărute la Editura Junimea din Iași.

Vor fi prezentate volume semnate de : Gellu Dorian — “Împotriva uitării. Interviuri și anchete”; Vasile Proca — “Portrete din cuvinte. Dialoguri elective”; Emanoil Marcu — “Elegii și Sonete/Elegies et Sonnets”; Dumitru Lavric — “De la ultimul fanariot la ultimul Caragiale”; Leo Butnaru—”Instructajul santinelei de sine”; Lucian Alecsa — “Umbra, agent dublu”; Nicolae Corlat — “Îngerii nu vin când nu-i chemi”; Aurel Dumitrașcu — “Epistole inedite (1979-1990). Scrisori către Gellu Dorian și Lucian Vasiliu”; Nina Viciriuc — “Vulpile șmechere din deșertul roz”; Radu Florescu — “Călătorii amânate”; Kady Nicol — “Rațiune și Silicon”; Gheorghe Vidican — “Urma lui Ulysses”; Vasile Mihăescu — “E vremea să faci dragoste-n cai”; Revista Scriptor; Catalogul Editurii Junimea.

Vineri, când se împlinesc 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, la Botoșani va avea loc, de la ora 9,00, ședința extraordinară a Consiliului Local Botoșani, cu aprobarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani pentru poetul laureat, urmată, de la ora 10,00, de un Te Deum la Biserica Uspenia.

O slujbă religioasă va avea loc, de la ora 10,30, și la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din curtea Casei Memoriale Mihai Eminescu de la Ipotești, urmată, de la 10,55, de depuneri de coroane la statuia poetului de la Memorialul Ipotești.

De la ora 11,00, în Amfiteatrul Laurențiu Ulici vor avea loc prezentări de cărți apărute la Editurile Junimea — Iași, Paralela 45 — Pitești, Eikon — București, Timpul și Convorbiri literare — Iași, recitalul poeților nominalizați și al laureaților fostelor ediții, dar și conferințe susținute de Valentin Coșereanu și Pompiliu Crăciunescu.

De la ora 17,00, în sala Mihai Eminescu a Hotelului ‘Rapsodia’ din municipiul Botoșani va avea loc Gala de decernare a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu, ediția a XXV-a, în cadrul căreia va fi lansată cartea Papirus de Gabriel Chifu, laureatul ediției precedente al premiului, în colecția Poeți laureați ai Premiului Național de Poezie ‘Mihai Eminescu’.

Gala se va încheia cu un spectacol extraordinar susținut de Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa.

Zilele Eminescu sunt organizate de Primăria municipiului Botoșani, Consiliul Local al municipiului Botoșani și Fundația Culturală Hyperion — Caiete Botoșănene, în colaborare cu Consiliul Județean Botoșani, Memorialul Ipotești — Centrul de Studii Mihai Eminescu și cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Bibliotecii Județene Mihai Eminescu, Teatrului Mihai Eminescu și Societății culturale Raluca Iurașcu.

e-Cultura.info/ Autor: Cristian Lupașcu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.