fbpx

                                                                                                                    pictogramae

La Braşov debutează a – XXVII – a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană – VIDEO

Festivalu de Dramaturgie Contemporana

Festivalu de Dramaturgie Contemporana

Teatrul ”Sică Alexandrescu” Braşov îi invită pe iubitori de artă dramatică la opt zile de teatru contemporan.

În perioada 3–10 decembrie 2016, se va desfăşura cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contremprana.

Festivalul are caracter competiţional, premiile fiind urmatoarele: 4.000 de lei impozabil pentru marele cîştigător, 2.000 de lei pentru cel mai bun regizor şi cîte 1.750 de lei pentru scenografie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă. Premiul special al juriului va fi însoţit de 1.500 de lei.Juriul de anul acesta al Festivalului este compus din trei personalităţi ale teatrului braşovean: Virginia Itta Marcu, Costache Babii şi Mircea Andreescu.

„Pentru că este o sărbătoare a teatrului braşovean, am ales un juriu format din trei personalităţi marcante pentru teatrul din România şi din Braşov. Este modul nostru de a-i onora pe cei care şi-au dedicat o parte din viaţă Teatrului «Sică Alexandrescu»“, a spus directorul interimar Viorica Geantă Chelbea.

Programul festivalului se poate consulta AICI.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană este finanţat de Primăria Municipiului Braşov cu suma de suma de 200.000 de lei.

e-cultura.info este partener media al evenimentului.

„Am avut această iniţiativă, şi vreau să le mulţumesc colegilor din Consiliul Local pentru că au aprobat-o, avînd în vedere că în luna octombrie nu am mai acordat subvenţia pentru teatru, din cauza spectacolelor suspendate. Era foarte important pentru noi să avem şi în acest an Festivalul de Dramaturgie Contemporană, pentru că este o emblemă a Braşovului, dar şi pentru că, în acest an, sărbătorim 70 de ani de teatru braşovean. Ziua de 3 decembrie, cînd debutează festivalul, nu a fost aleasă întîmplător“, a spus viceprimarul Costel Mihai.

Incepand cu anul 1978, Teatrul Sică Alexandrescu este iniţiatorul şi organizatorul Festivalului de Dramaturgie Contemporană, un festival care de-a lungul timpului a căpătat notorietate, chiar dacă pentru o perioadă, a fost intrerupt.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Braşov este un festival de tradiţie, fiind singurul cu acest specific in Romania, este dedicat exclusiv dramaturgiei contemporane. Cele mai importante spectacole pe astfel de piese (realizate in stagiunea ce precede Festivalul) sunt invitate să participe aici, spectacolele fiind insoţite de dezbateri teoretice, lansări de carte de gen şi alte evenimente care au drept scop aducerea in prim-plan a tot ceea ce inseamnă preocupări, tendinţe, problematici ale lumii contemporane, reflectate prin textul şi spectacolul de teatru.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest