La Galaţi se desfăşoara Conferința Internaționă "Cultura și Presa în Spațiul European"

La Galaţi se desfăşoara Conferința Internaționă “Cultura și Presa în Spațiul European”

Universitatea Dunarea de Jos Galati

Universitatea Dunarea de Jos Galati

A VIII-a ediție a Conferinței internaționale “Cultura și Presa în Spațiul European”, care se va desfășura vineri și sâmbătă la Galați, va avea ca temă “Presa minorităților etnice din România”.

Conferința este organizată de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați în colaborare cu Biblioteca Județeană V.A. Urechia, Asociația Română de Istorie a Presei, Union de la Presse Francophone — Section Roumaine, Asociația Istoricilor din Republica Moldova, Societatea de Științe Istorice din România și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia). Parteneri ai manifestării sunt Primăria orașului Cahul, Comunitatea Evreilor din Galați și Comunitatea Elenă din Galați.

În cele două zile vor avea loc dezbateri pe patru secțiuni, dar și o excursie documentară la Cahul în Republica Moldova, vizionarea documentarului “Prizonieri ai fericirii” în regia lui Andrei Dumbrăveanu de la Universitatea de Stat din Republica Moldova și vizite la Templul meseriașilor-sinagoga Comunității Evreilor din Galați și la sediul Comunității Elene din Galați.

Dezbaterile se vor desfășura pe următoarele secțiuni: Publicații ale minorităților etnice; Portrete de jurnaliști proveniți din rândul comunităților etnice; Raporturile dintre majoritate și minorități, reflectate în presă; Cultura comunităților etnice reflectate în media.

“Înscriindu-se în sfera preocupărilor vizând problematica mass-media contemporane, manifestarea extinde și îmbogățește aria tematică a conferințelor organizate începând din 2008 (Tradiție și modernitate în presa europeană, Mass media: identitate națională vs. globalizare, Mass media: comunicare și cultură, Mass media contemporane și impactul globalizator al Internetului, De la manipulare la intoxicare în mass media, Istoria și reprezentarea ei în media), propunându-și să analizeze, în acest an, presa minorităților etnice din România. Demersul nostru își propune să scoată în evidență modul în care presa minorităților etnice din România s-a aliniat la marile comandamente ale timpului, modalitatea în care a tratat problemele legate de temele majore de interes: raportul dintre majoritate și minoritate, unificarea națională, legislația pentru minorități etc”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

CITEȘTE ȘI  Ziua Culturii Naționale marcată în capitală și in țară - Grupaj

Conferința se adresează cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar, masteranzilor și doctoranzilor, cercetătorilor științifici, bibliotecarilor, arhiviștilor, studenților, tuturor celor interesați de istoria presei din România.

O selecție a lucrărilor, rezultată în urma procesului de peer-review, va fi publicată într-un volum, tipărit la o editură de prestigiu recunoscut în domeniul științelor sociale (A2 — CNATDCU). Volumul ediției a VII-a a conferinței, care a avut loc tot la Galați, în mai 2015, a apărut cu titlul Mediamorfoze.

e-Cultura.info/ Autor: Dan Paic


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus