fbpx

                                                                                                                    pictogramae

La mănăstirea “Sf. Ana” din Orșova s-au decernat Premiile “Pamfil Șeicaru”

Mănăstirea

Mănăstirea “Sf. Ana” din Orșova

Mânăstirea “Sf. Ana” din Orșova a fost gazda manifestărilor de decernarea a “Premiilor Pamfil Șeicaru”, acordate de Fundația Culturală Lumina.

“Aceste premii au fost decernate scriitoarei, prof. univ. dr. Mihaela Albu, scriitorului Nicolae Băciuț, redactor șef al revistei Vatra din Tg. Mureș, și prof. univ. Gheorghe Rancu, redactor șef al publicațiilor ‘Românii din Timoc’ și ‘Almăjul’ care sunt distribuite românilor din Serbia de nord-est și iubitorilor de slovă românească din sud-vestul țării”, a declarat preotul consilier economic l Episcopiei Severinului și Strehaiei, Mihai Zorilă.

Potrivit acestuia, cei trei premiați au excelat, în 2016, în promovarea operei marelui gazetar Pamfil Șeicaru și a celei mai trainice ctitorii a lui — Mânăstirea “Sf. Ana” din Orșova, lăcaș de cult ridicat în cinstea mamei sale și a mulțumirii că în Primul Război Mondial a scăpat cu viață în luptele care s-au purtat pe dealul Alion, unde este amplasat acesta.

“Fiecare dintre cei trei laureați au participat la readucerea în actualitate a lui Pamfil Șeicaru și a operei pe care poporul român a moștenit-o de la acesta”, a arătat Zorilă.

El a mai adăugat că “datorită evenimentului, în ultimii trei ani, de când se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, biserica devine neîncăpătoare prin numărul mare de creștini care vin la mormântul lui Pamfil Șeicaru să așeze o garoafă și să-i cunoască pe cei cărora organizatorii manifestării îi cinstesc, premiindu-i”.

e-Cultura.info/ Autor: Florian Copcea

Conținutul website-ului www.e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest