fbpx

                                                                                                                    pictogramae

La Mureș, începe cea de-a treia ediţie a Festivalului “Virginia Zeani”

Festivalul

Festivalul “Virginia Zeani”

Doi muzicieni de origine română, violonistul Leonard Furda din Viena şi soprana româno-britanică Nelly Miricioiu, care se numără printre cei mai apreciaţi muzicieni ai lumii, vor deschide cea de-a treia ediţie a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani” în cadrul galei care va avea loc în 31 mai, la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

“Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” anunţă, la gala de deschidere, concertul-eveniment care-i va reuni pe scenă pe doi dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai lumii: violonistul român Leonard Furda, în prezent membru al Orchestrei de Cameră din Viena şi artista româno-britanică Nelly Miricioiu – una dintre sopranele de referinţă ale operei internaţionale. Ovaţionaţi pentru excelenţă pe scene internaţionale prestigioase, cei doi muzicieni se vor întâlni în cadrul spectacolului de gală care deschide, vineri, 31 mai, de la ora 19,30, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, cea de-a treia ediţie a Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani””, au anunţat organizatorii festivalului, joi, într-un comunicat de presă.

Instruit de ilustrul muzician maghiar de origine română Ştefan Ruha, violonistul Leonard Furda a păstrat, insuflată de strălucitul său maestru, o delicată aplecare către suita Anotimpurilor lui Antonio Vivaldi, lucrări incluse, într-o selecţie proprie, în concertul de la Târgu Mureş.

Apreciată atât de publicul meloman de pretutindeni, dar şi de cea mai exigentă critică de specialitate, Nelly Miricioiu, un “rar fenomen vocal al acestui secol”, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la Jose Carreras, Jose Cura sau Neil Schicoff, la Placido Domingo, Roberto Alagna sau Alfredo Kraus, se arată în comunicat.

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” este între printre primele trei cele mai importante competiţii ale scenei lirice găzduite de România, fiind un omagiu adus Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Solovăstru, judeţul Mureş.

Organizatorii au anunţat că invitaţiile pentru concertul din Târgu Mureş au fost puse la dispoziţia publicului online, pe site-ul oficial al festivalului, https://virginiazeanifestival.com/, iar fondurile obţinute în cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu în casa în care s-a născut soprana Virginia Zeani, în comuna Solovăstru.

“Prin har şi inspiraţie, dublate de aplecare pentru studiu şi o tehnică desăvârşită, Leonard Furda i-a câştigat admiraţia ilustrului violonist Ştefan Ruha, care a admis, de-a lungul ultimilor săi patru ani de viaţă, să-i definitiveze educaţia muzicală, contribuind esenţial la dezvoltarea personalităţii artistice a tânărului muzician clujean. Artist emerit şi muzician multipremiat internaţional, Ştefan Ruha este cunoscut publicului larg, printre altele, pentru meritul de a fi interpretat lucrări incluse pe coloana sonoră a filmului biografic românesc “Ciprian Porumbescu”, lansat în 1973 în regia lui Gheorghe Vitanidis. Pentru melomani, numele lui Ştefan Ruha rămâne legat de “Anotimpurile” lui Vivaldi, ciclu de concerte reluat de-a lungul carierei sale şi interpretat cu virtuozitate alături de orchestre din România sau din lume. Această preţioasă moştenire adaugă semnificaţii repertoriului ales de Leonard Furda pentru concertul de la Târgu Mureş”, se subliniază în comunicatul de presă.

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă “Virginia Zeani” va avea loc La Târgu Mureş, Reghin şi Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie și este organizat de Asociaţia “Together on Top”, în parteneriat cu Primăria din Târgu Mureş, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş.

e-Cultura.info / Autor: Dorina Matiş.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest